manoAmano

manoAmano X-enitia eddietion: Αλήθεια το όνειρο

 
Όταν έμαθα την είδηση, ψάχτηκα πάρα πολύ για να σιγουρευτώ ότι δεν έπεσα πάνω σε hoax, που λένε κι οι νεολαίοι σήμερα. Οι Iron Maiden ξανά στην Ελλάδα…
 
mono2144

   Ένα teaser video, με έναν πιτσιρικά που χαζεύει στο κινητό, μιλάει με βιντεοκλήση με την μητέρα του, που σαν κλασική ελληνίδα μαμά του λέει αν έφαγε τα φαγητά που του έφτιαξε, αν πλύθηκε, αν ντύθηκε καλά… καταλαβαίνετε τώρα. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ! Και ξαφνικά o νέος βλέπει ένα άρθρο στην οθόνη του και τινάζεται από την καρέκλα του με κραυγές! Φεύγει τρέχοντας λέγοντας «Πάω στη συναυλία, μάνα»! Για τους πιο παρατηρητικούς, το facebook προφίλ στην οθόνη του είχε το όνομα Θανάσης Καλαμπόκας. Όλοι όσοι ήμαστε εκεί, δεν ξεχνάμε την γιγαντοοθόνη που φώτισε το Terra Vibe Park και 36.000 άτομα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

   Ήμουν στη δουλειά όταν το έμαθα και περιττό να πω πως απλά σταμάτησα να δουλεύω και έκανα βόλτες πέρα δώθε. Είχα τόση υπερένταση που δεν μπορούσα, όχι απλά να καθίσω στην καρέκλα… Τσιγάρο έκανα και το τελείωνα πριν το αρχίσω!
 
mono2145

   20 Ιουλίου 2018 – 16 Ιουλίου 2022. Σαν επέτειος φαίνεται. Και τι επέτειος… Εκτός του ότι η μεγαλύτερη μέταλ μπάντα που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη ξαναέρχεται στη χώρα μας, τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την έξοδο μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων (ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ) από όλο αυτό που έχουμε περάσει με τον ιό. Τέσσερα χρόνια πριν τους είδαμε και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε. Πρώτη φορά στη ζωή μου κάπνιζα για να μην λιποθυμήσω, περιμένοντας να αρχίσει η συναυλία. Τόση ένταση είχα… Θυμάμαι που τελείωσε η συναυλία και για 40 (σαράντα ολογράφως) λεπτά δεν μπορούσα να συνεφέρω τον εαυτό μου από το δέος που ένιωθα. Συγνώμη σε όλες τις πρώην κοπέλες μου που θα το διαβάσουν, αλλά έτσι δεν έχω νιώσει ποτέ. Ήταν αδιανόητο αυτό που είχαμε ζήσει.

   Όλα τα κομμάτια ήταν ένα ταξίδι στη δισκογραφία τους. Και πώς την κάνεις αυτή την επιλογή; Πώς διαλέγεις τα καλύτερα τραγούδια, των καλύτερων δίσκων, της καλύτερης γαμημένης (σ.υ.υ.: καλέ, δεν είπαμε να μην χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις; Άκου κει «γαμημένη»… Θα λένε μετά ότι τσαλαπατάμε τη διάπλαση χαρακτήρων) μπάντας; Ο Captain με το πλήρωμά του το κατάφεραν. Σίγουρα θα θέλαμε να ακούσουμε και άλλα, δύο γεμάτες ώρες φάνηκαν πάρα πολύ λίγες, όμως και αυτοί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Και το έκαναν με το παραπάνω. Σκηνικά; Πυροτεχνήματα; Γιγαντιαία σκηνικά που ανυψώνονταν πίσω από την σκηνή και ταίριαζαν στο κάθε τραγούδι που έπαιζε; Φωτισμός; Σκηνική παρουσία (καλά εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, ο Μπρους έτρεχε με φλογοβόλα); Ο Eddie; O EDDIE.. Ναι ρε, γουστάρω και τον Eddie… Πρόβλημα;! Μας χάρισαν ένα φαντασμαγορικό σόου, που προσωπικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

16-7-2022

   Όντας ξενιτεμένος στη Γερμανία μόλις έναν χρόνο - και τι χρόνο, για όλους μας - ξέρω πως έχω την ευκαιρία να τους δω και σε άλλα φεστιβάλ. Αλλά την Ελλάδα μου την αγαπώ, εκεί είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, όλες οι συναυλίες που έχω πάει. Σίγουρα θα είναι ωραία να τους δω στο Wacken, αλλά στην Ελλάδα είχαν επτά χρόνια να έρθουν και τώρα έρχονται μετά από τέσσερα! Αφού θα έχει τελειώσει η καραντίνα. Μάλλον…
 
mono2146

   Δεν ξέρω τι λέει σε σας αυτό, εγώ όμως - και να μην παίξουν ποτέ το “Alexander The Great” - το μήνυμά τους το πήρα. Αναμένουμε. Αναμένουμε να δούμε σε ποιον χώρο θα διεξαχθεί, τιμή εισιτηρίου και να περάσει ο καιρός. Που θα περάσει. Πέρασε ήδη ένας χρόνος και πάμε καλύτερα. Δεν θα περάσει αυτός, που έχουμε και κάτι να περιμένουμε;

   Ελπίζω να σας δω, φίλοι και φίλες, συμπολεμιστές της μέταλ μουσικής, στην επόμενη συναυλία του Θηρίου στη χώρα μας. Θα το ξαναζήσουμε. Και αυτή τη φορά θα είναι τόσο μα τόσο καλύτερα. Φιλιά!

Ανδρέας Σελίμης
 
Joomla Social by OrdaSoft!