InspirArt

loogoo

Δειλινό ζωγραφισΜΕΝΩ με νότες

 
Δειλινό ζωγραφισμένο με νότες
 
   Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς, της δροσιάς και των ήχων των κυμάτων της θάλασσας. Για άλλους το καλοκαίρι αφορά κάποιο νησί, για άλλους δροσερά ποτάμια σε κάποιο ορεινό χωριό. Για μένα, το καλοκαίρι, όπως και όλες οι εποχές, είναι γραμμένο με νότες. Με μελωδίες και με τα χαμόγελα των ανθρώπων που τους βοηθώ να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να ξεχαστούν.
 
chryso2036
   Ακροβατώντας ανάμεσα στο metal και στα μαθήματα φωνητικής, υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος για μένα, γεμάτος jazz, συναυλίες με κινηματογραφικές επιτυχίες, μουσικό θέατρο, δεξιώσεις και συνεργασίες με κλασικές ορχήστρες και κάπου εκεί, κάπου μέσα στον Ιούνιο κάθε χρόνο, έρχεται η στιγμή να τραγουδήσω τραγούδια που με έχουν μεγαλώσει και είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ξεκινώ γύρω στις έξη το απόγευμα για τη Βραυρώνα, για το επιβλητικό και luxurious ξενοδοχείο Dolce.

   Εκεί ήδη έχει αρχίσει να στήνει όλα τα ηχητικά και τα πλήκτρα του ο πιανίστας που με συνοδεύει σε αυτές τις βραδιές. Θα αλλάξω τα παπούτσια μου, πρέπει άλλωστε να φαίνομαι πιο “Lady singer”, θα δω τις τελευταίες λεπτομέρειες των ρούχων και του μακιγιάζ μου (πού ξέρεις, μπορεί να έχει φύγει κάποιο μολύβι από τα μάτια) και θα κάνω λίγα λεπτά ζέσταμα στη φωνή μου. Το περισσότερο βέβαια το έχω κάνει ήδη στο αμάξι, στη διαδρομή. Παραγγέλνω το καθιερωμένο μου καφεδάκι από το μπαρ και κατευθύνομαι στην εξωτερική βεράντα, μια βεράντα που βλέπει στην πεντακάθαρη θάλασσα, το άψογα περιποιημένο γκαζόν και τα γήπεδα, αλλά κυρίως το πιο πορτοκαλί ηλιοβασίλεμα της Αθήνας.
 
chryso2037
   Διάσπαρτα τραπεζάκια, καναπέδες, ομπρέλες και ένα σωρό κόσμος. Γάλλοι, Ιταλοί, Άραβες, Αμερικανοί αλλά και Έλληνες, είναι ήδη εκεί και πίνουν το cocktail τους ή τρώνε από τον πλούσιο μπουφέ και περιμένουν να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας.

   Sting, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Frank Sinatra, Lara Fabian, αλλά και υπέροχα cha – cha, mambo, Tango, Waltz, Fado, rock and roll, disco, αλλά και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Νάνα Μούσχουρη, είναι λίγοι από τους ερμηνευτές και δημιουργούς, των οποίων δεκάδες τραγούδια παίζουμε και δεν θα πάψουμε ποτέ να παίζουμε. Ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και βραζιλιάνικα, γαλλικά παλιά και σύγχρονα, όλα στη γλώσσα τους, αγγλικά φυσικά και ελληνικά. Τραγούδια που αγαπώ, που με κάνουν να χαμογελώ κάθε φορά που τα τραγουδώ και η ανταπόκριση του κοινού που χορεύει και τραγουδά μαζί μου, είναι σαν να παίρνω μια ένεση πολύ-βιταμίνης! Μάλιστα, όταν ο κυρ-Νίκος, ένας θαμών που λατρεύει την καλή μουσική και γνωρίζει τα άπαντα όλων των χωρών, ξεκινάει τις «ειδικές παραγγελίες» και ζητάει encore το “Je suis malade”, η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη! Το μόνο που μου αποσπά την προσοχή για τις τέσσερις ώρες που τραγουδώ, είναι τα γεμάτα πιάτα με όλων των ειδών τα εδέσματα που περνούν από δίπλα μου, την ώρα που προσπαθώ να συγκεντρωθώ στην ψηλή νότα που θα βγάλω. Αντί του μι φυσικού, σκέφτομαι το φιλέτο αλά κρεμ που διαπερνά τη μύτη μου!
 
chryso2039
   Ναι, είναι δύσκολες οι εποχές για καλλιτέχνες και όλοι μας το παλεύουμε όπως μπορούμε, αλλά είναι κάτι τέτοιες βραδιές που η ευφορία που νιώθουμε όταν ερμηνεύουμε, δεν συγκρίνεται με τίποτα, ούτε μετριέται σε ευρώ. Νιώθω τυχερή που λέγομαι τραγουδίστρια και ας το υποβαθμίζουν μερικοί και ας με κοιτούν με μισό μάτι όταν τους λέω τι δουλειά κάνω.

Χρυσώ Σταματοπούλου – Chrysilia
 
chryso20340
 

InspirArt