InspirArt

loogoo

Σικάτη κουκλίτσα κυκλοφορεί κι οπλοφορεί…

 Girl-Beauty-in-Photography-5

   Πάλι άλλο σκεφτόμουν κι άλλο κατέληξα να γράφω!! Ήθελα να μιλήσω για κάτι που θα βγάλει αγάπη κι ευφορία, αλλά δεν τα κατάφερα…γι’ αυτό θα βγάλω τη χολή μου!!!! Η κατάσταση γύρω μου με προκαλεί να εκτροχιαστώ…

   sikatikyklaphoto1Αφορμή, μία από τις τελευταίες μου εξόδους. Καταρχήν να συστηθώ: Είμαι γυναίκα και αγαπώ και τον εαυτό μου και αυτό που είμαι σαν ολότητα. Δεν προσποιούμαι ούτε στιγμή ότι δε με ενδιαφέρει η εικόνα μου, φυσικά και με ενδιαφέρει!!! Σιχαίνομαι όμως δύο πράγματα, χωρίς να μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο περισσότερο… το δηθενισμό και το επιτηδευμένο σικ! Δε μπορώ να βρίσκομαι κοντά σε γυναίκες που μου το παίζουν αντί-κομφορμίστριες κι ενάντια στο σύστημα, και για να το δείξουν γυρνάνε έξω σαν λέτσοι, με τα μαλλιά σφηκοφωλιά και τα παπούτσια τους σουρωτήρι για μακαρόνια! Όπως επίσης δε μπορώ τη σικάτη κουκλίτσα που μπαίνει με το 12ποντο στην καφετέρια ντάλα μεσημέρι και σε κοιτάει περιφρονητικά επειδή έτυχε να φοράς σταράκια κι ολόσωμη τζιν φόρμα!! Δεν τις μπορώ, κι όχι επειδή είμαι ξινή ή κακιά, ούτε επειδή ενδόμυχα τις ζηλεύω. Δε μπορώ το ψεύτικο!!! Με ενοχλεί, υπάρχουν τόσα φάλτσα σενάρια στην καθημερινότητα γύρω μας, δε χρειάζεται να κάνουμε την ίδια λούπα και στην προσωπική μας ζωή ή στις προσωπικές μας επιλογές.

   sikatikoyklaphoto2Γυναίκα δεν είσαι επειδή φοράς συνέχεια μια ωραία γόβα, ούτε μπορείς να αποκηρύξεις τη γυναικεία σου φύση μοιάζοντας στο Μόγλη. Θηλυκό να είσαι βρε μάτια μου, αυτό είναι το ζητούμενο, ακόμα κι όταν φοράς χοντρές καλτσούλες και φούτερ με κουκούλα!! Να γίνεσαι πλανεύτρα και να σαγηνεύεις την ύπαρξη απέναντι σου με τον τρόπο που τεντώνεις το λαιμό σου, με μια κίνηση των ματιών σου, καθώς τα σηκώνεις από το πάτωμα και τα ξαναρίχνεις, να σκέφτεται ο άλλος πως σε γδύνει με την ίδια κίνηση…μπορείς αυτό να το κάνεις; Να μπορείς ακόμα κι όταν βγαίνεις στα γρήγορα από το σπίτι κι απεριποίητη, να σε προσέχει ο άλλος γιατί είσαι μια γλυκιά φυσική παρουσία, όχι το νέο χριστουγεννιάτικο έκθεμα των jumbo…

   Βέβαια θα μου πεις, από την άλλη, για να «πολεμήσεις» όλη αυτή τη σικ υποκουλτούρα, μην καταντήσεις να γίνεις ο συνδυασμός της φυλής Μάο Μάο που φοράει όμως παπουτσάκια Camber γιατί είναι εναλλακτικά (αλλά πανάκριβα) και οδηγεί σκαραβαίο… έλεος! Λυπήσου με κουκλίτσα μου!!!!!
07 Co B W   Κάθομαι σε ένα καφέ και περιμένω την παρέα μου να ‘ρθει να με πάρει για μεσημεριανά τσίπουρα κι αναρωτιέμαι… Είμαι κι εγώ μία από αυτές που κράζω και δε μπορώ; Μήπως γίνω κάποια στιγμή στη ζωή μου χωρίς να το καταλάβω; Θα μπορούσα ίσως παλιότερα, παραλίγο να το κάνω. Όχι πλέον όμως, αφού πέθανα κι αναστήθηκα ξαναβρίσκοντας τον εαυτό μου, πιστεύω ότι γλύτωσα από αυτή την ασθένεια.

   Και μη φοβάστε να σαρκάσετε άλλους ή να αυτοσαρκαστείτε, είναι σπουδαίο αντίδοτο στη μιζέρια της ζωής, αρκεί να τηρείται μια προϋπόθεση. Να μην περιέχει η ενέργεια σας δόλο ή φθόνο για τον άλλο, όχι για τίποτα ιδιαίτερο, αλλά κάτι τέτοιο θα αλλάξει τη δική σας ποιότητα ως άνθρωπο.
 
   Στην υγειά σας λοιπόν, κι όπως λένε:
« Να ‘μαστε καλά……..
                                 Να γινόμαστε χάλια!!!»
 
Κατερίνα Βλαντώνη
sikatikoyklatopepano1

InspirArt