Εκθέσεις & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου "Ανταλέτ - Τα δάκρυα της πέτρας" @ Mojo

 
   Και στις έξι το απόγευμα ξεκίνησε να ρίχνει καρέκλες! Παρατηρώντας το κακό και συνειδητοποιώντας ότι τρεις ώρες πριν αναρωτιόσουν για το αν θα πας για μπάνιο τελικά και σκεπτόμενος την ειρωνεία, φτάνεις να χαμογελάς μάλλον άκυρα… Απ’ την άλλη πάλι… φτάνεις στον χώρο του Mojo, χαζεύεις την πανέμορφη αυλίτσα και προσδοκάς να δεις γνώριμα πρόσωπα. Και τα βλέπεις. Σήμερα γιορτάζουμε. Ένα από τα παιδιά μου στο περιοδικό, η Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα, παρουσιάζει το καινούργιο της βιβλίο. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όλους τους συντάκτες μου, είναι το κάθε παιδί μοναδικό. Η Κατερίνα, πέρα από τις κριτικές παραστάσεων, είναι μία συγγραφέας που έχει κυκλοφορήσει όμορφα βιβλία, που γράφει από την καρδιά της και αυτό το τελευταίο φαίνεται κι από το φεγγάρι ακόμα.
 
konitsafront

   «Ανταλέτ – Τα δάκρυα της πέτρας». Η συνέχεια του «Ανταλέτ – Η πυξίδα της αλήθειας». Το είχα διαβάσει, το είχα παρουσιάσει, έγινε η απαρχή μίας ωραίας γνωριμίας και η απόκτηση ενός πολύτιμου συνεργάτη. Και κάποια στιγμή, η πολύτιμη συνοδοιπόρος στα πολιτιστικά, μου ζητά να είμαι παρών στη γιορτή της, στη γέννα του επόμενου πνευματικού «τέκνου» της. Και δεν περίμενα να το ζητήσει δεύτερη φορά.
 
konitsa2115

   Βροχερός ο καιρός, ζεστές οι καρδιές όλων όσων παραβρέθηκαν. Την αρχή έκανε ο εκδότης Αβέρκιος Λουδάρος, μιλώντας για τη συγγραφέα και το ολοκαίνουργιο πόνημά της. Οι εκδόσεις Λυκόφως έχουν χτίσει μία μοναδική συνεργασία με την Κατερίνα και τα λόγια του Αβέρκιου αντανακλούν ακριβώς αυτή την καλή χημεία. Η Κατερίνα γράφει τόσο όμορφες ιστορίες, που απλά θέλεις να μην τελειώνουν. Διάβασα το πρώτο βιβλίο της, που έπεσε στα χέρια μου, σε δύο μέρες και αυτό εδώ σε μία. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Θα το παρουσιάσουμε σύντομα στο περιοδικό και όποιος θεωρήσει ότι πρόκειται για κάποιο είδος νεποτισμού, είναι ευπρόσδεκτος να διαβάσει ό,τι έχουμε γράψει για ΟΛΟΥΣ τους συγγραφείς που έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς. Έχω την αίσθηση πως δεν γίνεται να είμαι περισσότερο σαφής.
 
konitsa2116

   Γλυκιά βραδιά. Χάρηκα πολύ που είδα ανάμεσα στον κόσμο και τη συγγραφέα Τζένη Δάγλα, η οποία ήδη μας έχει χαρίσει ένα εκπληκτικό βιβλίο. Η Κατερίνα είχε κοντά της τον σύζυγό της Νάσο και ένα από τα παιδιά της, καθώς και τη μητέρα της. Ο κόσμος που μαζεύτηκε, φρόντισε να προμηθευτεί και μία κόπια του βιβλίου της. Μία ιστορία που θα μας απασχολήσει ευχάριστα. Μία ιστορία που εύκολα θα γινόταν παράσταση ή ταινία. Μην σας πω και τηλεοπτική σειρά… Και από που καθόμουν, φούσκωνα από υπερηφάνεια. Και έλεγα από μέσα μου πως κάποια μέρα θα κάνω κι εγώ κάτι τέτοιο. Προς το παρόν, χαίρομαι να το κάνουν τα θορυβώΖΥ παιδιά μου.

Κώστας Κούλης
 
konitsa2114
 
Joomla Social by OrdaSoft!