= Τhe Mythos Experience Hostel – Ήμουν κι εγώ ένοικος
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις

loogoo

Τhe Mythos Experience Hostel – Ήμουν κι εγώ ένοικος

 
   Ένα βήμα πριν το ασανσέρ ήμουν (μόλις είχα φύγει από το γραφείο) και πριν ανοίξω την πόρτα… η πόρτα άνοιξε! Ο κούριερ με κοίταξε για μισό δευτερόλεπτο και μετά στράφηκε προς την πόρτα. «Μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι»; Λίγα δεύτερα αργότερα κρατούσα στα χέρια μου ένα πολύ χαριτωμένο κουτί, το οποίο περιείχε μερικά μπάνικα σουβέρ και μία μάρκα για τη βραδιά της 9ης Μαΐου. Στον εκπληκτικό πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στο κέντρο της Αθήνας, θα ερχόταν να μας βρει ένα τσούρμο δωμάτια, το καθένα με μία ξεχωριστή πρόκληση. Ο καιρός είναι σχεδόν για μπάνιο, ο κόσμος είχε ήδη μαζευτεί και όταν περάσαμε την πύλη… τότε άνοιξε και το χρονοντούλαπο!
 
meh03
   Στον τεράστιο χώρο υποδοχής δέσποζε ένα μεγάλο μπαρ, τίγκα στη μπύρα… Η οποία – φυσικά – για το event διατίθετο αφειδώς και χωρίς χρέωση. Τώρα θα τα διαβάζει αυτά μία ψυχή και θα θέλει να με κοντύνει κι άλλο, πιστεύω όμως ότι θα με συγχωρέσει… Στους τοίχους… ένα κομμάτι από την ψυχή μας και μια άλλη εποχή. Εν είδη ντεκόρ λοιπόν ένας Commodore 64 (o παλιός, με τα καφέ κουμπάκια στα δεξιά), μία Amiga, ένας Atari 520ST, ένα Atari τηλεπαιχνίδι, ένας ZX Spectrum Plus, ένας Amstrad 464 (ναι, ναι, εκείνος με το κασετοφωνάκι) και… Και την ίδια στιγμή αντίκρυσα το μπόμπιρα της πρώτης λυκείου που αγκάλιαζε το κομμοντοράκι του και μιμούταν τη μουσική του Rambo II, όταν γραμμή-γραμμή εμφανιζόταν η αρχική οθόνη, παράλληλα με την εξαίσια μουσική που ξεχυνόταν από τα σπλάχνα του 6510 επεξεργαστή.

   Μετά τις πρώτες κράκουλες απολαύσεις… το ψάξιμο. Όλα αυτά που είχαμε διαβάσει, όλα τα παιχνίδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη στον πολυχώρο… Πρέπει οπωσδήποτε να γράψουμε γι’ αυτά. Και για να γράψουμε… ε… πρέπει να δοκιμάσουμε. Πρώτος μας σταθμός λοιπόν… τα όπλα! Σε μία από τις αίθουσες φιλοξενείται ένα ψηφιακό paintball. Όχι, δεν θα λερωθούν τα ρούχα και όχι, δεν πρόκειται να φορέσετε παραλλαγή και να ξεχυθείτε κατά το «Πάμε πόλεμο;» στη μάχη. Εδώ τα όπλα παράγουν ρεαλιστικούς ήχους σφαιρών κατά ρυπάς και όχι μόνο και μάλιστα… επαναφορτίζονται. Όχι απλά το διασκεδάσαμε… του δώσαμε και κατάλαβε! Όταν μάλιστα εμφανίστηκε ένα ζευγάρι που ζήτησε να παίξει μαζί μας… Εκεί πλέον διαπίστωσα ότι η καλύτερη φάση ήταν ο καθένας μόνος του και Take no prisoners, take no tihS! Θαυμάσια, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς. Παρακάτω;
 
meh08
   Όχι, φίλε, όχι παρακάτω. Παραπάνω! Στον τελευταίο όροφο ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα drone. Η εκπληκτική αυτή συσκευή κουβαλάει μαζί της μία μπάλα του μπάσκετ και ο σκοπός είναι να την αφήσεις στο καλάθι, εκείνη πέφτοντας να χτυπήσει μία τραμπάλα, στην άλλη άκρη της οποίας βρίσκεται μία μποτίλια Mythos (πλαστική φυσικά). Ο έτερος της παρέας κρατά μία απόχη και εφόσον όλα πάνε καλά (ναι, καλά…) και η μποτίλια εκτοξευθεί στον αέρα, τότε πρέπει να αιχμαλωτιστεί δια απόχης. Καλό; Ναι, φοβερό! Κατά τα άλλα… σιγά μην το πετυχαίναμε! Η προσπάθεια σοβαρής κατεύθυνσης του drone ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πλην όμως ο επίλογος ήταν πολύ τραχύς και απότομος και το συμπαθέστατο μηχανηματάκι κατά-γκρεμοτσακίστηκε στα τοιχώματα… Εεε… κάπου εδώ σταματά η μετάδοση και ξεκινά το τρέξιμο/κρύβε λόγια/κτλ. Και μάλιστα από τις σκάλες…
 
meh06
   Η επόμενη περιπέτεια φαίνεται λιγότερο επίπονη… Πρέπει, λέει, να σταθείς μπροστά από ένα τεράστιο banner και να βγάλεις, λέει, φωτογραφία και να δώσεις, λέει, το mail σου στη γλυκύτατη δεσποινίδα, η οποία σου δείχνει το πόσο χάλια δείχνεις μέσω του τάμπλετ που κρατά, ενώ ένας άλλος κύριος από δίπλα σου δίνει τις εν λόγω φωτό ανά χείρας τυπωμένες. Όχι και μεγάλος βαθμός δυσκολίας, αν και ομολογώ ότι δεν έβρισκα το παπάκι με τίποτα. Πρεσβυωπία, παιδί μου, τι περιμένεις;

   Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται τέσσερα παιχνίδια. Το πρώτο αποτελεί ένα ιδιότυπο ροντέο με μια τεράστια μπουκάλα Mythos στη θέση του ταύρου. Ανεβαίνεις απάνω, ο Mythoταυρος αρχίζει να κουνιέται και… όσο αντέξεις! Νομίζω ότι και τα οκτώ δευτερόλεπτα που έμεινα όρθιος πρέπει να είναι ένα καινούργιο, ολοκαίνουργιο ρεκόρ αχρηστίας και πολλαπλής ανικανότητας. Μήπως να έκανα κάτι λιγότερο ριψοκίνδυνο; Μμμ… τι λέει εδώ; Βάζουμε το χέρι μας στην τρύπα και αφηνόμαστε στον tattoo artist στην απομέσα (εγώ το γράφω το κείμενο, εγώ το υπογράφω, ό,τι λέξεις θέλω βάζω) μεριά. Εννοείται πως το δημιούργημα φεύγει μετά από ένα σαπούνισμα και… και τι λέει το κομψοτέχνημα; Μπυρολάτρης; ΜΠΥΡΟΛΑΤΡΗΣ! Θαυμassια! Πάμε μεσοτοιχία μεριά και εκεί πλέον φοράμε μια μασκούλα, σαν αυτές που φορούν οι κυρίες που θέλουν να κοιμηθούν στη business class του υπερατλαντικού και παραδιδόμαστε στα μαγικά χέρια της κομμώτριας από το Frou-Frou του Πειραιά… Τι είπατε; Διαφήμιση; Γιατί, είδατε πουθενά να μου τα σκάνε; Κάντε μου τη χάρη, σας παρακαλώ! Η κοπέλα σπέρνει και φτιάχνει έργα τέχνης μέσα σε τρία λεπτά και εγώ θα κάνω τον ξινό; Δεν παίζει! Ευχαριστώ, ωραιοτάτη μου, για το εξτρίμ λουκ και… κάτσε να ξαναβγάλω φωτό μια και είμαι τοιαύτη ψωνάρα κατά τας γραφάς.
 
meh05
   Πιο πέρα έχει πολύ κόσμο, πρόκειται για το παιχνίδι που ίσως να ιντριγκάρει περισσότερο – μαζί με τη μάχη πάντα – και αφορά εν δυνάμει πραγματικότητα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ενός virtual σκάφανδρου βρισκόμαστε στον εκατοστό όροφο ενός skyscraper και μάλιστα άκρη-άκρη, πάνω σε ένα σανίδι και ακροβατούμε προσπαθώντας να πιάσουμε το μπουκάλι Mythos στο χείλος του σανιδιού. Μια και είμαι στο χείλος… δεν πέφτω κιόλας; Θα είναι φοβερή εμπειρία μία virtual καταβαράθρωση.

   Τι να πω; Πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Πέρα από τις μπύρες, το υπέροχο finger-food και τα ακόμα πιο υπέροχα παιχνίδια, θα έχω να το λέω για την ευγένεια των παιδιών του service και τη βοήθειά τους στην περιπλάνησή μας. Πραγματικά νιώθω υπόχρεος σε όλα τα αυτά τα καταπληκτικότατα πλάσματα, που με κατά-σκλάβωσαν με τη συμπεριφορά τους. Φαντάζομαι ότι έχουμε πλέον πολλούς λόγους να επισκεφτούμε το ΡΟΜΑΝΤΣΟ από δω και πέρα και φαντάζομαι ότι όλοι θέλετε να ζήσετε τη virtual πραγματικότητα. Αλλά και το Μύθο, άλλως Mythos. Και να τον πιείτε κιόλας. Και να σας αρέσει! Καλή διασκέδαση!

Κώστας Κούλης

Ευχαριστούμε πολύ τη V+O Communication

Το Mythos Hostel σε περιμένει τις εξής μέρες
• Σάββατο 13 Μαΐου
• Παρασκευή 19 Μαΐου
• Σάββατο 20 Μαΐου
• Παρασκευή 9 Ιουνίου
• Σάββατο 10 Ιουνίου
• Σάββατο 17 Ιουνίου
Doors Open: 21:00
 
meh01
 
meh02
Joomla Social by OrdaSoft!

Εκθέσεις & Εκδηλώσεις