= Νύχτες Πρεμιέρας - Keep Τhe Lights On
Εκθέσεις & Εκδηλώσεις

loogoo

Νύχτες Πρεμιέρας - Keep Τhe Lights On

keepthelightson poster01

Σκηνοθέτης : Ira Sachs
Σενάριο : Ιra Sachs, Mauricio Zacharias
Πρωταγωνιστούν : Thure Lindhardt, Zachary Booth, Julianne Nicholson
 
   3525Αθήνα, βράδυ. Νύχτα θερμή, αλλά και φθινωπορινή. Βολτάρω με παρέα στην καρδιά της πόλης για να καταλήξουμε στo Ideal, στην Πανεπιστημίου. Θα δούμε το “Keep the Lights On” του Άιρα Σακς.

   Έχω διαβάσει μία κούτσικη περίληψη της υπόθεσης, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα πέρι τίνος πρόκειται. Την τελευταία φορά που είχα πάει στον κινηματογράφο χωρίς κανέναν προάγγελο του τι επρόκειτο να παρακολουθήσω, είδα το La Piel Que Habito του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Μετά από αυτό λοιπόν, θεωρώ πως είμαι έτοιμη για οποιαδήποτε εξωφρενικότητα μπορεί να κατασκευάσει ο ανθρώπινος νους.

   Έαν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω σίγουρα ότι μου αρέσει σε όλη την διαδικασία του να πηγαίνω σινεμά, αυτό είναι το εξής: λατρεύω το pop-corn, τα nachos, τα ζαχαρωτά, και ό,τι άλλο finger food μπορεί να υπάρχει -ποτέ όμως δεν ξέρω τι μπορεί να μου επιφυλάσσει η ταινία που θα δω. Και φυσικά, υπάρχουν πολλά κριτήρια τα οποία καθιστούν ένα έργο καλό, ή και κακό αντίστοιχα.

Καιρός να ξεχάσουμε το Brokeback Mountain: το Keep the Lights Οn είναι ένα πανέμορφο, μα ταυτόχρονα σπαρακτικό δράμα, που αφηγείται το πιο συγκινητικό gay love story της εποχής μας. Αξίζει να το δείτε.

   Αυτό που προσωπικά θεωρώ ότι κάνει μία ταινία πετυχημένη είναι το αν καταφέρνει να σε βάλει σε στοχασμούς. Αν μπεις στην διαδικασία του να την αναλύσεις, να την σκεφτείς ξανά και ξανά, να την αποσυνθέσεις και να την συνθέσεις πάλι από την αρχή, τότε ο δημιουργός της σε έχει κερδίσει: έχει καταφέρει να κάνει το μυαλό σου να τριπάρει με κάτι που κατέφερε (πάλι) να χώσει μέσα στο κεφάλι σου.

   keepthelightson3Οι πόρτες ανοίγουν μόλις πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η προβολή. Παλουκωνόμαστε στις θέσεις μας, απενεργοποιούμε τα κινητά μας, βάζουμε τα γυαλιά μας (όσοι φοράμε), αρχίζουμε να τρώμε λαίμαργα pop-corn και να κοιτάμε σαν ζαβλακωμένα την μεγάλη οθόνη!

   Ο Έρικ (Thure Lindhart) είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και ο Πολ (Zachary Booth) δικηγόρος. Η γνωριμία τους σύντομα μετατρέπεται σε ερωτική σχέση. Το ζευγάρι αρχίζει να χτίζει μαζί τη ζωή του, παράλληλα όμως, καθένας τους έρχεται αντιμέτωπος με τις ατομικές του ψυχαναγκαστικές μανίες. Σεξ, ναρκωτικά, οικειότητα, αγάπη, έρωτας και ανθρώπινες σχέσεις είναι σε γενικές γραμμές τα θέματα που πραγματεύεται η ταινία. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρουν να αντέξουν ή αν θα διαλυθούν στην προσπάθεια τους να μην χάσουν τους εαυτούς τους.

   Βγαίνω από την αίθουσα και σκέφτομαι αυτά που μόλις είδα. Έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον μου, για την ακρίβεια με έχουν ιντριγκάρει για τα καλά. Μια πολύ ειλικρινής προσέγγιση των ανθρώπινων σχέσεων, που κοιτά κατάματα την τραχειά και οδυνηρή φύση τους.

   Καιρός να ξεχάσουμε το Brokeback Mountain: το Keep the Lights Οn είναι ένα πανέμορφο, μα ταυτόχρονα σπαρακτικό δράμα, που αφηγείται το πιο συγκινητικό gay love story της εποχής μας. Αξίζει να το δείτε.

Χριστίνα Τσίμα
KEEP THE LIGHTS ON 1
Joomla Social by OrdaSoft!

Εκθέσεις & Εκδηλώσεις