Εκθέσεις & Εκδηλώσεις

Athens Fine Drinking by World Class

 
afd667
 
 
   H φωνή στην άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής είναι φιλικότατη και απίστευτα ευγενής. Με ενημερώνει για το “Athens Fine Drinking” και με προσκαλεί στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, στο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν το χρηματιστήριο. Και στο καπάκι μου έρχεται και το σχετικό mail-επιβεβαίωση. Εκεί λοιπόν που τα αρχί-λαμόγια κανόνισαν να ματώσουν όλους εμάς, έρχονται τώρα οι άνθρωποι του οινο-πνεύματος να μας μπάσουν στα μυστικά και τις μυρωδιές και τις ευωδίες των κοκτέιλ και των ποτών/δημιουργιών από ικανότατους bartender.
 
afd669
   Οι κορυφαίοι των κορυφαίων λοιπόν στην έμπνευση/μίξη και ανάμειξη/ανάφλεξη ήλθαν και μας έδειξαν μερικά εκπληκτικά πράγματα όσον αφορά την εκλεπτυσμένη πόση μας. Μέχρι να έλθουμε όμως σε άμεση επαφή με τα αγόρια και τα κορίτσια πίσω από το μπαρ… η ρεσεψιόν! Στην είσοδο του κτηρίου ο ευγενέστατος σεκιουριτάς με ρωτά αν έχω πρόσκληση. Του απαντώ και με στέλνει στις κυρίες της ρεσεψιόν, οι οποίες φροντίζουν να φορέσω το κατάλληλο βραχιολάκι για να μπορώ να σουλατσάρω στο χώρο, μου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσω και δυο ποτά και μου προσφέρουν ένα φανταστικό press-kit. Οπλισμένος λοιπόν με την περιέργειά μου και τις μάρκες για τα ποτά, περιδιαβαίνω τα περίπτερα/μπαρ και χαζεύω τους/τις bartender που βρίσκονται στις επάλξεις. Οκτώ pop-up bar, όπως διαβάζω, με συμμετοχή των 32 καλύτερων μαγαζιών της πόλης.
 
afd671
   Διάφορα κοκτέιλ με βάση το ουίσκι, το ρούμι, κάτι παλαβά χρώματα και κάτι περίεργες γεύσεις, διάφορα «αξεσουάρ» για να απολαύσει κάποιος τα ποτά με τον ιδανικό τρόπο και πολύς κόσμος. Πολύς κόσμος, ο οποίος αδημονούσε να δει και να δοκιμάσει. Σταμάτησα στο πρώτο μπαρ και συνομίλησα με τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Ο πάγος έσπασε μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Όταν ζήτησα να με εκπλήξουν με ένα δικό τους δημιούργημα, μου έφτιαξαν και προσέφεραν ένα κοκτέιλ με βάση το ξύδι (λέγε με και ουίσκι, θα καταλάβω), το οποίο φυσικά και λησμόνησα όσον αφορά τον τίτλο, είμαι σίγουρος όμως ότι όσοι το δοκίμασαν σίγουρα προτιμούσαν να το πίνουν παρά να το μάθουν – ναι, ναι, παράφραση κάργα.
 
afd673
   Η τέχνη του Fine Drinking είναι άμεση συνέχεια του Fine Making. Κάνοντας τη βόλτα μου στο χώρο, κοιτάζω και ξανακοιτάζω όλο αυτό το πολύχρωμο τσούρμο που διασκεδάζει και ξεφεύγει από τη μιζέρια που βρίσκεται έξω από τις πόρτες του πρώην χρηματιστηρίου. Στον ίδιο χώρο κινούνται πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά διάφορα παιδιά του service, τα οποία μας προσφέρουν μερικά τρομερά γλυκά. ΤΡΟΜΕΡΑ γλυκά όμως! Όπως αντιλαμβάνεστε, ο ουρανίσκος μας είναι σε συνεχή υπέρ-διέγερση, για να μην πω νιρβάνα, μέχρι την επόμενη δοκιμή ποτού. Αυτή τη φορά έχουμε μπροστά μας ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι και κάποια «εφέ» που παίρνουν τις θέσεις τους ως αρωγοί της νέας γεύσης.
 
afd675
   Εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν να δει από κοντά όλους αυτούς τους εξωγήινους bartender, που κυριολεκτικά μαγεύουν με τις ιδέες και την τεχνική τους. Θα πρέπει να πω ότι το κατά-διασκέδασα και θα ξαναπήγαινα πολύ άνετα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολλά συγχαρητήρια και για τη διοργάνωση, ο οποία έπιασε το τέλειο. Εύχομαι πάντα τέτοιες επιτυχίες και μάλιστα πολλές για το μέλλον.

Κώστας Κούλης

Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Κορίνα Καλπακή από τη Valuecom.
 
afd665
Joomla Social by OrdaSoft!