Βιβλία

Ζωή σε λόγου μας

 
Ζωή σε λόγου μας
Συγγραφέας: Στέλλα Καραμπακάκη
Εκδόσεις Λυκόφως

   Χωρίσατε; Το σκέφτεστε ή πρόλαβαν ήδη και σας χώρισαν; Σας έχω επιλογή. Το νέο βιβλίο της Στέλλας Καραμπακάκη σας μπάζει στα στάδια ενός χωρισμού και σας κατευθύνει μέσα από την πιπεράτη γραφή της στη σωστή πορεία. Πώς να ξεπεράσετε τον άνδρα που σας τσάκισε την ψυχολογία και την καρδιά, εντός ή εκτός σχέσης.

   Τα στάδια είναι πέντε, φιλενάδες. Ναι πέντε! Τι, σας φαίνονται πολλά; Δεν είναι, πιστέψτε με. Πολλές τα έχετε περάσει και κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Όταν μετά ο ενδιαφερόμενος κοινοποιείται στην ετυμηγορία σας… δεν ξέρει από που του ήρθε το τούβλο στο κεφάλι. Άλλες στιγμές εσείς ζωγραφίζετε καρδούλες στα βιβλία (μην το ξαναδώ αυτό) ή ακόμα βάζετε περιτύλιγμα με καρδούλες και κορδέλες στα βιβλία που δωρίζετε στον λεγάμενο (ούτε αυτό να το ξαναδώ ή ακούσω, τα βιβλία δεν είναι τούρτες να θέλουνε κορδέλα). Βγήκα εκτός θέματος… αλλά θα ξαναμπώ (σ.υ.υ.: ναι… φέτος…).
 
zoise1986
   Πρώτο στάδιο, η άρνηση. Ξέρετε τώρα… «Όχι δεν μπορεί να μου συμβαίνει εμένα αυτό, είχα κάνει σχέδια ακόμα και τι όνομα θα δώσουμε στα παιδιά μας. Πως μπορεί να φύγει από εμένα; Που θα βρει άλλη σαν εμένα»; «Όχι, καλέ, δεν χωρίσαμε. Ένα διαλειμματάκι κάναμε και πήγε για τσιγάρα»… Γνωστή δικαιολογία τοις πάσι. Υπάρχει λύση. Το βιβλίο σας βρίσκει και προτείνει τρόπους για να πάτε στο επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Μην βιάζεστε. Έτσι κάνατε και με τον άμοιρο και τον τρέψατε σε φυγή;

   Επόμενο στάδιο ο θυμός, βεβαίως βεβαίως. Ε, τι να σας πω εγώ για αυτό τώρα. Τόσα άσματα στο έντεχνο και στο λαϊκό… Ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Και εδώ όμως δεν χρειάζεται να βαλτώνουμε γιατί αφού σπάσουμε τα πιατικά ή τους δίσκους του, βρε αδερφέ, μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης (σ.υ.υ.: αγαπημένες… αν σπάσουν δίσκοι ΔΕΝ παίζει διαπραγμάτευση. Αν σπάσουν δίσκοι πάμε στη φυλακή εμείς και στο χώμα εσείς). Αυτό είναι και το πιο μικρό στάδιο, διότι μας περιμένει η κατάθλιψη πιο κάτω… «Και βάφω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες» και λοιπά και λοιπά. Σε αυτό το στάδιο, αφού πιάσουμε πάτο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ανέβουμε στην επιφάνεια του βαρελιού. Θα κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση και θα προχωρήσουμε. Φτάνοντας στην αποδοχή μετά όλα είναι εύκολα και ελευθέρα για να κάνουμε την επόμενη λάθος επιλογή…

   Το βιβλίο της Στέλλας Καραμπακάκη είναι εξαιρετικό. Το χιούμορ της είναι μεγάλο βάλσαμο για τις πληγές. Ξέρει τι συμβαίνει, δεν είναι από άλλο πλανήτη… έχει ζήσει καταστάσεις όπως όλοι μας. Έχει βιώσει αυτά για τα οποία γράφει και μας δίνει τη δική της ματιά. Μετά το τέλος αυτού του ξεκαρδιστικού οδηγού για το χωρισμό ακολουθούν τρεις ιστορίες… με τι θέμα; Ελάτε, δεν με προσέχετε. Με θέμα το χωρισμό φυσικά. Ο Βαγγέλης Γαρυφάλλου θα μας μιλήσει για «Το πράσινο βρακί», η Κατερίνα Μαργαριτοπούλου θα για το «Οι χωρισμοί των άλλων», ενώ ο Βασίλης Παρασκευάς θα αναφωνήσει «Άντε ξεκουμπίδια»! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Σαν αντιβίωση.

Ζωή σε λόγου μας!
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
karamba1977
Η Στέλλα Καραμπακάκη είναι Ταύρος στο ζώδιο και στα νεύρα επίσης. Τελείωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, παίζει με τις λέξεις και σατιρίζει ό,τι βρεθεί στο διάβα της, ενώ παράλληλα αγαπά τα social media – κάτι που αποδεικνύει συνεχώς βρίσκοντας νέους διασκεδαστικούς τρόπους για να τα χρησιμοποιεί.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια, εκδ. Πολύτροπον, 2009
Ένα Ξωτικό στον Κήπο της Ουτοπίας, εκδ. Περίπλους, 2010
Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη, εκδ. Πολύτροπον, 2012/2013
Ένα Μπακούρι στην Αθήνα, εκδ. Πολύτροπον, 2013
Το Μεγάλο Τζέρτζελο, εκδ. Πολύτροπον, 2014
Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο, εκδ. Λυκόφως, 2018
Ζωή σε λόγου μας, εκδ. Λυκόφως, 2019
 
Joomla Social by OrdaSoft!