= Ζωή και Θάνατος
Βιβλία

loogoo

Ζωή και Θάνατος

 
Ζωή και Θάνατος
Της Stephenie Meyer
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Πέρασαν δέκα χρόνια από τη κυκλοφορία του βιβλίου «Λυκόφως», που ανέδειξε τη Stephenie Meyer ως μια από τις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς στην εφηβική λογοτεχνία. Βαμπίρ, έρωτες και διαφόρων ειδών δυσκολίες. Πολύ ρομαντικό, με αρκετή περιπέτεια που διαβάστηκε από όλες τις ηλικίες. Στο πρόσωπο του Έντουαρντ Κάλεν οι γυναίκες βρήκαν τον πρίγκηπα. Όσο για τη Μπέλα Σουάν του «Λυκόφως», καθρέπτιζε πολλές γυναίκες που κυνηγούν το ρομάντζο στη ζωή τους.

   Αυτή τη φορά η Stephenie Meyer είπε να ανακατέψει το «τσουκάλι» και να φτιάξει το best seller «Λυκόφως» λίγο διαφορετικό.
 
zoikaithanatos
   Στο ρόλο του θνητού δεν είναι κοπέλα αλλά αγόρι, ο Μπο Σουάν έρχεται στο Φορκς και συναντιέται με τη μυστηριώδη Ίντιθ Κάλεν (το βαμπίρ είναι κοπέλα, τα χάσατε;) Πόσο ομαλά ή όχι θα μπορούσε να κυλίσει η ιστορία; Πώς είναι δυνατόν το ασθενές μέλος να είναι αγόρι; Πώς θα μπορέσει ο Μπο να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις καταστάσεις;

   Η συγγραφέας, όπως λέει και στον πρόλογο, ήθελε να δει αν θα υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε ένα θηλυκό άνθρωπο και σε ένα αρσενικό άνθρωπο που περιβάλλεται από άτομα με υπερφυσικές δυνάμεις. Επειδή, όπως λέει, η ίδια η Μπέλα κατακρίθηκε ως αδύναμη, χρειαζόταν συνέχεια βοήθεια, βάζοντας ένα αρσενικό στη θέση της και ένα θηλυκό βαμπίρ στη θέση του Έντουαρντ προσπάθησε να δώσει μια άλλη εκδοχή αυτής της ερωτικής ιστορίας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
stephaniemeyerΗ ΣΤΕΦΕΝΙ MΑΪΕΡ έχει πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Brigham Young. Η σειρά της «ΛΥΚΟΦΩΣ» έχει πουλήσει 155 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το 2008 εξέδωσε το μυθιστόρημα «ΤΟ ΣΩΜΑ», το πρώτο της βιβλίο για ενηλίκους, το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 στις λίστες των New York Times και Wall Street Journal και μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 2013. Ζει στην Αριζόνα με το σύζυγό της και τους τρεις γιους τους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της για εφήβους «ΛΥΚΟΦΩΣ», «ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ» και το μυθιστόρημά της για ενηλίκους «Η ΧΗΜΙΚΟΣ».

   Το βιβλίο, μυρίζει όνειρα, προσδοκίες… όχι δεν το βρήκα πολύ διαφορετικό, μόνο κατά τόπους. Η ουσία παραμένει η ίδια, boy loves girl, το κορίτσι έχει μια διαφορετικότητα, της αρέσει το… κυνήγι, είναι ακόμα εφηβική λογοτεχνία, ακόμα πιάνει πτυχές του καθενός μας και με μαεστρία κινεί τα νήματα. Μετά από δέκα χρόνια, που πιάνω στα χέρια μου ξανά αυτό το βιβλίο, θυμάμαι πόσο έντονο ήταν το συναίσθημα εκείνη τη πρώτη φορά. Λατρεύω τη φανταστική λογοτεχνία, ό,τι έχει σχέση με βαμπίρ, λύκους, θρύλους και μυστήρια άλλων εποχών. Πριν δέκα χρόνια δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς, άνοιξε ένα παράθυρο διάπλατα σε αυτό το τόσο διαφορετικό κόσμο και τα βιβλία που βγήκαν αγαπήθηκαν πολύ. Έγιναν σειρές, ταινίες, οι λάτρεις του είδους είχαμε την τιμητική μας.

   Το «Ζωή και Θάνατος» είναι ακόμα ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί από όλους, θα ξαναφέρει πίσω το ρομαντισμό που χάσαμε.

   Καλές αναγνώσεις λοιπόν σε όλους!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!