= Χάρτινες Πόλεις
Βιβλία

loogoo

Χάρτινες Πόλεις

 
Χάρτινες Πόλεις
του John Green
Εκδόσεις Λιβάνη

   Το θέμα με τη Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν είναι πως ουσιαστικά το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να την αφήνω να μιλάει κι όταν κάποια στιγμή σταματούσε να μιλάει να την προτρέπω να συνεχίσει… Κατά πρώτον, ήμουν πέραν πάσης αμφιβολίας ερωτευμένος μαζί της… Δεύτερον, ήταν μια κοπέλα που όμοιά της δεν είχε υπάρξει ποτέ, μα ποτέ, και τρίτον, η ίδια δε μου έκανε ερωτήσεις…

   Ο Κουέντιν Τζέικομπσεν αγαπούσε πάντοτε τη Μάργκο από μακριά. Οπότε, όταν σκαρφαλώνει στο παράθυρό του για να τον προσκαλέσει σε ένα ολονύχτιο ταξίδι εκδίκησης, δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει. Όμως το επόμενο πρωί, ο Κουέντιν πηγαίνει στο σχολείο και η Μάργκο δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει στοιχεία που εξηγούν την εξαφάνισή της, σαν μια σειρά από ψίχουλα, για να τα ακολουθήσει ο Κουέντιν.

   Κι όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο ερώτημα. Ποια είναι η αληθινή ΜΑΡΓΚΟ;

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Τζον Γκριν είναι ένας πολυβραβευμένος συγγραφέας, έργα του οποίου έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα ευπωλήτων των New York Times, και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Printz και το Βραβείο Edgar. Δύο φορές συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τελικών υποψηφιοτήτων για το Λογοτεχνικό Βραβείο των L.A. Times.

Έχει γράψει επίσης το «An Abundance of Katherines», καθώς και τα «Αναζητώντας την Αλάσκα» και «Το Λάθος Αστέρι», τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Σε συνεργασία με τον αδερφό του, Χανκ, o Τζον παρουσιάζει το «Vlogbrothers» (youtube.com/vlogbrothers), ένα από τα πλέον δημοφιλή διαδικτυακά προγράμματα, με πάνω από εκατό εκατομμύρια views παγκοσμίως.

Ο John Green είναι για μένα μια υπέροχη ανακάλυψη, ένας συγγραφέας που μιλάει στην ψυχή μου. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται στα βιβλία του είναι απλά μέσα στη πολυπλοκότητά τους.

 Μετά το Λάθος Αστέρι και το Αναζητώντας την Αλάσκα, ήρθαν οι Χάρτινες Πόλεις να ταράξουν τα νερά.
 
XartinesPoleisEx
 
   Η Μάργκο χρειάζεται τη βοήθεια του παιδικού της φίλου σε μια αποστολή. Πρώτο βήμα είναι να αγοραστούν τα παρακάτω υλικά.

3 ολόκληρα Γατόψαρα, τυλιγμένα ξεχωριστά
Veet κρέμα αποτρίχωσης
Βαζελίνη
Mountain Dew, συσκευασία των έξι
Μια ντουζίνα τουλίπες
Ένα μπουκάλι νερό
Χαρτομάντιλα
Και μπλε χρώμα σε σπρέι

   Και αν απορείτε για το τι ακριβώς τα θέλουν όλα αυτά τα αντικείμενα...  Διαβάζοντας... θα... μάθετε...

   Η Μάργκο μετά την αποστολή εξαφανίζεται, δεν γνωρίζουν αν ζει ή αν πέθανε, ο Κουέντιν δεν σταματά σε τίποτα και κάνει τα πάντα να ανακαλύψει την αγαπημένη του. Θα τη βρει; Θα μάθει γιατί εξαφανίστηκε; Ποιες είναι και τι σχέση έχουν οι Χάρτινες πόλεις;

Οι απαντήσεις κρύβονται στις σελίδες αυτού του εξαιρετικού βιβλίου.

   Το νέο του βιβλίο ήταν για μένα άλλος ένας θησαυρός. Από τις πρώτες του κιόλας σελίδες με συνεπήρε. Περιγραφικός χωρίς φανφάρες, κινηματογραφικό θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω, με χαραχτήρες της διπλανής πόρτας και μια απλή αλλά τόσο περιπετειώδη ιστορία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου.

   Οι «Χάρτινες Πόλεις» είναι ένα βιβλίο που θα σας βάλει σε σκέψεις και θα το ξαναδιαβάσετε προσπαθώντας να αποκομίζετε όλο και περισσότερα κάθε φορά.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!