= Βροχή Πάνω Στην Πέτρα
Βιβλία

loogoo

Βροχή Πάνω Στην Πέτρα

 
Βροχή Πάνω Στην Πέτρα
της Νατάσας Γκουτζικίδου
Εκδόσεις Μάτι

   Κρήτη, 1928. Η Χρυσάνθη καμαρώνει τα τρία αγόρια της, που ανδρώνονται βλέποντας τα κύματα του Λιβυκού πελάγους, σε μια γη που στάζει θρύλους και παραδόσεις.

vrohipetra   Ο Μίνωας κάνει όνειρα για τα δώρα που θα χαρίσει στην παιδική του φίλη, τη Μάγια, ενώ την ίδια στιγμή ο Τηλέμαχος και ο Γιώργης σχεδιάζουν την επόμενη σκανδαλιά τους, πάντα υπό το βλέμμα του αυστηρού πατέρα τους και του γενάρχη παππού τους.

   Καθώς ο χρόνος τρέχει ανελέητα, μια δυνατή φιλία – ή μήπως ένας παράφορος έρωτας – χτίζεται πάνω στα βράχια μιας σπηλιάς και μια βεντέτα από τα παλιά, ντυμένη με όρκους σιωπής, απειλεί ζωές και σημαδεύει ό,τι με κόπο δημιουργήθηκε.

Στο ξέσπασμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου γράφεται μια από τις πιο δυνατές ιστορίες ηρωισμού και τα παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια για να παρασύρουν με την ορμή τους όποιον βρεθεί μπροστά τους.

   Μια τυπική κρητική οικογένεια όπου βασιλεύει ο νόμος του πατέρα, όπου η μάνα γίνεται ασπίδα για τα παιδιά της και τρία αγόρια μεγαλωμένα τόσο ίδια, μα στην πραγματικότητα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους.

   Τι θα συμβεί όταν τα μυστικά αποκαλυφθούν; Αντέχει ο έρωτας την απόσταση, τον χρόνο και τον πόνο που γεννά η αλήθεια; Μπορεί ένα θανάσιμο παρελθόν να συμφιλιωθεί με το παρόν και να γεννήσει ένα ελπιδοφόρο μέλλον;

   Από την Κρήτη στην Αθήνα του Μεσοπολέμου και από εκεί στην Κρήτη της μάχης και του ηρωισμού, μέχρι το μεταπολεμικό Λονδίνο, οι ήρωες διηγούνται την ιστορία τους καθώς η βροχή πάνω στην πέτρα γράφει τη δική της…
 
   Ένα μυθιστόρημα με φόντο την Κρήτη του 1928, όπου οι κώδικες τιμής ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο, μέσα σε ένα νοσταλγικό ταξίδι, μας μαγεύει με την ιστορία αγάπης.
Πόλεμος, μυστικά καλά κρυμμένα, άνθρωποι ζωντανοί, έτσι τους ένοιωσα διαβάζοντάς το.

Ένα βιβλίο που διαβάστηκε απνευστί και σε κρατάει μέχρι την τελευταία του σελίδα. Ένα βιβλίο που θα αγαπήσετε και εσείς από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!