Βιβλία

Η Βίλα Της Θλίψης

 
Η βίλα της θλίψης
του Patrick Modiano
Εκδόσεις Λιβάνης
 
   Σε μια επαρχιακή λουτρόπολη της Γαλλίας, τη δεκαετία του '60, μια παρέα περίεργων ανθρώπων ζει μια περιπέτεια πίσω από την οποία παραμονεύει το μυστήριο και ο αισθησιασμός. Σε αυτήν εμπλέκονται ένας μυστηριώδης γιατρός, μια γοητευτική ηθοποιός και ένας ανυπότακτος δεκαοχτάχρονος. Πίσω από τη φαινομενική ηρεμία που βαραίνει την ατμόσφαιρα, γεγονότα και χαρακτήρες αναδεύονται αργά και υπόγεια. Η μοιραία συνάντηση του νεαρού Βίκτορα με την ωραία Υβόννη γεννά έναν έρωτα που μοιάζει προορισμένος να κρατήσει αιώνια...
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
modianoΟ Πατρίκ Μοντιανό γεννήθηκε το 1945 στη Γαλλία από Ιταλοεβραίο πατέρα και Βελγίδα μητέρα.
Έχει τιμηθεί με το μεγάλο βραβείο μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας το 1972, με το βραβείο Goncourt το 1976, με το βραβείο του Ιδρύματος Pierre de Monaco το 1984 και με το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας Paul Morand για το σύνολο του έργου του το 2000.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Στο cafe της χαμένης νιότης», «Νυχτερινό ατύχημα», «Η μικρή Μπιζού», «Ντόρα Μπρούντερ», «Κυριακές του Αυγούστου», «Άνθη ερειπίων», «Οδός σκοτεινών μαγαζιών», «Η χαμένη γειτονιά». Φέτος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
 
   Το βιβλίο είναι ουσιαστικά  οι αναμνήσεις του Βίκτωρα από την εποχή εκείνη. Μέσα από τα μάτια του παρατηρούμε τη ζωή του, γινόμαστε ένα με τον ηρώα. Γιατί άραγε θυμάται τη συγκεκριμένη εποχή; Τι συνέβη;
 
villa
Το βρήκα ρομαντικό, γλυκό, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
 
   Δεν μου έκανε καμία εντύπωση που ο Μοντιάνο απέσπασε το φετινό Νόμπελ. Έχει υπέροχη γραφή και ένα δικό του τρόπο να σε μαγνητίζει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!