Βιβλία

Βικτώρια

 
Βικτώρια
Συγγραφέας: Daisy Goodwin
Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά
Εκδόσεις Πατάκη

   Δύσκολο να είσαι βασιλιάς και ακόμα πιο δύσκολο να είσαι έφηβη βασίλισσα. Είσαι για τους οικείους αλλά και για τον κόσμο ακόμα άπειρη, παρόλη τη μελέτη και τα μαθήματα που έχεις κάνει για να πάρεις όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς. Είσαι ένα παιδί που χρειάζεται καθοδήγηση και χαλινάρι. Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στο μυαλό της νεαρής βασίλισσας Βικτώριας. Νοιώθει έτοιμη να κυβερνήσει. Νοιώθει δυνατή, νοιώθει γυναίκα και όχι παιδί. Οι συγκρούσεις με τη μητέρα της και το Σερ Τζον Κονρόι είναι σχεδόν καθημερινές. Δεν πτοείται από την πίεση που της ασκείται. Επαναστατεί και κάνει αυτό που θεωρεί εκείνη σωστό.
 
victoria

   Βοηθός και στήριγμά της ο λόρδος Μέλμπουρν. Είναι ο μόνος άνθρωπος που η βασίλισσα εμπιστεύεται πραγματικά. Ακόμα και όταν ο λόρδος αποχωρεί από πρωθυπουργός, εκείνη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει στη θέση του. Έρχεται σε αντιπαράθεση με το Κοινοβούλιο και του αντιπάλους του λόρδου, που εποφθαλμιούν τη θέση του πρωθυπουργού. Ο λόρδος Μ γυρνά και όλα φαίνονται πια πιο σταθερά για τη Βικτώρια.

   Ο «πόλεμος» συνεχίζεται στο εσωτερικό του παλατιού, καθώς θεωρούν ότι η Βικτώρια χρειάζεται ένα σύντροφο για να τη χαλιναγωγήσει. Η Βικτώρια έχει σαν πρότυπο τη βασίλισσα Ελισάβετ και παρά τις πιέσεις της μητέρας αλλά και του θείου της Λεοπόλδου, βασιλιά των Βέλγων δηλώνει πως δεν θα παντρευτεί. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να έρθει στο παλάτι ο «έρωτας». Η Βικτώρια γνωρίζει από τα παιδικά της χρόνια τον Αλβέρτο, τον αποκαλεί βουτυρόπαιδο, αντικοινωνικό και ίσως άξεστο. Απορρίπτει τα «προξενιά» αλλά κάτι αλλάζει όταν ο Αλβέρτος επισκέπτεται το Μπάκιγχαμ.
 
daisy

   Εξαιρετικό βιβλίο από τη Daisy Goodwin. Παρουσιάζει μυθιστορηματικά τη ζωή της βασίλισσας Βικτώριας από τη μέρα που έγινε βασίλισσα μέχρι και την πρόταση γάμου στον Αλβέρτο. Εξαιρετική σκιαγράφηση του χαρακτήρα της ηρωίδας. Πολύ ζωντανές αλλά και παραστατικές εικόνες των τοπίων, όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Δυναμικός ο τρόπος όπου η ιστορία εισχωρεί στο μυθιστόρημα. Λάτρεψα κάθε σελίδα του και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Η Daisy Goodwin έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, τα "My Last Duchess" και "The Fortune Hunter", το αυτοβιογραφικό "Silver River" κι έχει επιμεληθεί πολλές ποιητικές ανθολογίες, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης "101 Poems That Could Save Your Life". Αρθρογραφεί συστηματικά ως κριτικός στις εφημερίδες "The Times" και "The Sunday Times". Tο έργο της στην τηλεοπτική παραγωγή και παρουσίαση συμπεριλαμβάνει τις εκπομπές Reader, I Married Him, Bookworm και The Nation's Favorite Poems. Είναι επίσης δημιουργός της εκπομπής Grand Designs και έγραψε το σενάριο της σειράς του ITV Victoria.
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!