= Τριαντάφυλλα Του Ανέμου
Βιβλία

loogoo

Τριαντάφυλλα Του Ανέμου

 
Τριαντάφυλλα Του Ανέμου
της Μαρία Προδρόμου
Εκδόσεις Μάτι

   Ζάκυνθος, 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μην υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει την ψυχή, αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντες Ντάντος, που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί το Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστό της νέο, προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα το θεωρεί εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης... Η Έλντα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια.

triantafillatouanemou   Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται ως γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφός της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με ένα γοητευτικό νέο, τον Αλέξανδρο, θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου. Προσπαθώντας να ξεφύγει, θα βρεθεί στη Ζάκυνθο, στο σπίτι μιας αγαπημένης θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα... Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Προδρόμου, δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος, γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε όταν ήταν 9 χρόνων γράφοντας παραμύθια. Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα. Εκτός από τα βιβλία ασχολήθηκε και με τη συγγραφή σεναρίων. Έχει επίσης μεταφράσει παρά πολλά παιδικά βιβλία και παραμύθια. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να ταξιδεύει. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή. Από τις εκδόσεις "Power Publishing" κυκλοφορούν επίσης το παιδικό της μυθιστόρημα "Η Αυγή και το Μυστικό του Μαύρου Διαμαντιού", τα μυθιστορήματά της "Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ", "Το Μονοπάτι των ονείρων" και το αισθηματικό "Πέρα από τους Αμμόλοφους".

   Ίσως το καλύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Έντονο, γεμάτο μυστήριο, με το παρελθόν και το παρόν σε τεντωμένο νήμα σε μια πανέμορφη Ζάκυνθο. Μεταφυσικό, γεμάτο αγωνία, εντυπωσιακό, συγκινησιακό βιβλίο, δοσμένο αριστουργηματικά, που με απορρόφησε μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!