= Τομέας Δώδεκα
Βιβλία

loogoo

Τομέας Δώδεκα

 
Τομέας Δώδεκα
του William Ryan
Εκδόσεις Διόπτρα
 

   Μόσχα, 1937. Ο αστυνόμος Κόρολεφ φιλοξενεί το μικρό του γιο, το Γιούρι, που είχε να το δει καιρό, και περνάει μαζί του ευχάριστες στιγμές. Ξαφνικά ένας διάσημος επιστήμονας βρίσκεται νεκρός, με μια σφαίρα στο κεφάλι, σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο. Ο Κόρολεφ αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο.  
 
tomeas12Όσο η έρευνα προχωρεί, έρχεται στο φως ότι το θύμα, ένας άνθρωπος που, απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα σταματούσε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, είναι αναμεμειγμένο σε μια έρευνα που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας στη Σοβιετική Ένωση. Όταν ακόμα ένας επιστήμονας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος και τα στοιχεία από τα ύποπτα πειράματα του καθηγητή εξαφανίζονται εσπευσμένα, ο Κόρολεφ αρχίζει να συνειδητοποιεί πως, εκτός του ότι έχει μια πολύ δύσκολη υπόθεση να εξιχνιάσει, έχει εμπλακεί και σε έναν επικίνδυνο πόλεμο ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες φατρίες της ΝιΚαΒεΝτέ, της κρατικής ασφάλειας της ΕΣΣΔ. Και τότε εξαφανίζεται μυστηριωδώς και ο γιος του ο Γιούρι...
 
   Μια αδυσώπητη μάχη με το χρόνο, με φόντο μια πόλη που ζει κάτω από το μεγάλο τρόμο του Στάλιν και είναι γεμάτη σπιούνους, κατασκόπους, παιδιά του δρόμου και κλέφτες.

   Ο Τομέας Δώδεκα αναδεικνύει το Γουίλιαμ Ράιαν ως έναν από τους πιο επιβλητικούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων της εποχής μας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο William Ryan πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως δικηγόρος στον αγγλικό δικηγορικό σύλλογο, αφού τελείωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο Δουβλίνο και έπειτα εργάστηκε ως δικηγόρος στο Σίτι. Από τις Eκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Ο Ιερόσυλος» και «Το Ματωμένο Λιβάδι», τα οποία μπήκαν στη βραχεία λίστα για τα βραβεία Theakston' s Crime Novel of the Year Award, CWA New Blood Dagger και Irish Fiction Award. Ο «Τομέας Δώδεκα» είναι το τρίτο βιβλίο από τη σειρά με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Κόρολεφ. Ο Γουίλιαμ είναι παντρεμένος και ζει στο Δυτικό Λονδίνο.
 
   Κινηματογραφικά γραμμένη, μια ιστορία μυστηρίου την εποχή του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση. Ύποπτα πειράματα, εξαφανίσεις, εκτοπίσεις αντιφρονούντων και ο αστυνόμος Κόρολεφ ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος και να φέρει στη δικαιοσύνη τον υπαίτιο. Θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το νήμα; Και τι θα γίνει όταν νοιώσει να απειλείται ο ίδιος και τα αγαπημένα του πρόσωπα;

   Δυνατό βιβλίο για γερά νεύρα. Αμέτρητη δράση. Σίγουρα θα ταυτιστείτε με τον ήρωα και θα προσπαθήσετε μαζί να λύσετε το μυστήριο σε μια εποχή όπου η Σοβιετική Ένωση προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, γεμάτη οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, με μια εξουσία που προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία της με κάθε κόστος.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!