= Το Βιβλίο των Ονείρων
Βιβλία

loogoo

Το Βιβλίο των Ονείρων

 
Nina George
Το Βιβλίο των Ονείρων
Μετάφραση: Αναστασία Ντούγια
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

   Αν σας πω πως δεν αδημονούσα να διαβάσω το νέο της βιβλίο, θα σας έλεγα ψέματα. Από το «Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο» ένοιωσα πως αυτή η συγγραφέας έχει κάτι να πει. Μετά ήρθε και «Το Τραγούδι της Σελήνης» και η Nina έγινε μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς. Τα θέματα που καταπιάνεται είναι γήινα, αλλά με το μαγικό της «ραβδί» τα μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση.
 
vivliooneiron
   Στο «Το βιβλίο των ονείρων» μιλά για τις χαμένες ευκαιρίες, για το ανεκπλήρωτο, καθώς και για πολλά άλλα που δεν θέλω να σας αποκαλύψω. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Χένρι Σκίνερ, είναι ένας καταξιωμένος ρεπόρτερ με πολλά βραβεία. Κάπου μέσα στο χρόνο απομακρύνθηκε από το γιο του, θα μάθετε πώς και τι και μετά από ένα γράμμα που λαμβάνει από το παιδί του, πηγαίνει στο Αρρεναγωγείο Colet, για να είναι μαζί του τη μέρα του Πατέρα. Καθοδόν, βλέπει ένα κοριτσάκι που πέφτει στον Τάμεση και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να το σώσει. Η περιπέτεια, από την πλευρά της μικρής, έχει αίσιο τέλος, όχι όμως για το Χένρι, που σχεδόν αμέσως μετά τη διάσωση του κοριτσιού πέφτει θύμα τροχαίου και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Ουέλινγκτον, στο δωμάτιο Γ7, σε κώμα. Καθημερινά τον επισκέπτεται ο γιος του Σαμ Βάλεντιρ, κρυφά από τη μητέρα του, αλλά και η φίλη και εκδότρια Έντι Τόμλιν. Ο Χένρι ζει στο μεσοδιάστημα και πολλές φορές οι περιγραφές αυτού είναι ανατριχιαστικές. Όχι με την κακή έννοια. Είναι γεμάτες συναισθήματα. Η συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο προσπαθεί να εισχωρήσει στο άβατο. Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την αντιπέρα όχθη; Τι αντιλαμβανόμαστε; Υπάρχει η θάλασσα των ετοιμοθάνατων; Στο βιβλίο υπάρχει μια παράγραφος που με άγγιξε βαθιά. « Ίσως δεν είμαστε παρά μόνο ιστορίες, που αυτή τη στιγμή κάποιος τις διαβάζει και ίσως αυτό να μας σώζει από την απόλυτη λήθη».
 
nina
   Το βιβλίο αυτό ήταν για μένα μια ακόμα αποκάλυψη. Χάθηκα μέσα στις σελίδες του και πολλές φορές σημείωσα φράσεις με τις οποίες, κοιτάζοντάς τις μετά, ένοιωθα ότι είχαν ανοίξει τις πόρτες για μια ακόμα εμβάθυνση του εαυτού μου. Είναι τρομερό να μπαίνεις σε νέα μονοπάτια που δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Είναι μια περιπέτεια που σου προσφέρει γνώση και εμβάθυνση του ίδιου σου του εαυτού, καθώς τα ερωτήματα που γεννιούνται μέσα από το βιβλίο θέλουν να βρουν λύση.

   «Το Βιβλίο των Ονείρων» δεν θα σας κρατήσει μόνο συντροφιά. Θα βάλει το είναι σας σε ένα νέο και όμορφο δρόμο εξερεύνησης του εαυτού σας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Νίνα Γκεόργκε είναι βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των συγγραφέων. Έχει γράψει 26 βιβλία, πολλά διηγήματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες. Η Νίνα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Βρετάνη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.nina-george.com και στο www.ninageorge.de.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία