= Το Σπίτι Με Τις Κούκλες
Βιβλία

loogoo

Το Σπίτι Με Τις Κούκλες

 
Το σπίτι με τις κούκλες
Του M. J. Arlidge
Εκδόσεις Διόπτρα

   Μια νεαρή κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα κρύο, σκοτεινό κελάρι, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί ΚΑΙ ποιος την απήγαγε. ΕΝΑΣ φριχτός εφιάλτης ΑΡΧΙΖΕΙ.

   Κοντά της ανακαλύπτεται το πτώμα μιας άλλης νεαρής κοπέλας, θαμμένο σε μια απόμερη παραλία. Όμως ποτέ δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της νεκρής κοπέλας – η αποξενωμένη οικογένειά της λάμβανε γραπτά μηνύματα από εκείνη τακτικά τα τελευταία χρόνια. Κάποιος την κρατούσε ζωντανή ακόμη και από τον τάφο.
 
spitikoukles01
   Για την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις αυτό είναι μια ανατριχιαστική απόδειξη ότι δεν αναζητά μόνο ένα διεστραμμένο αλλά επίσης ένα πανέξυπνο και πολυμήχανο τέρας – ένα αρπακτικό που έχει σκοτώσει ξανά. Και όσο η Έλεν πασχίζει να καταλάβει ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάνει έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο…

Σχετικά με το συγγραφέα
Ο M. J. Arlidge εργάζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην τηλεόραση και ειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών δραματικών σειρών. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Arlidge έχει αναλάβει για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV την παραγωγή αστυνομικών σειρών, μεταξύ των οποίων οι Torn, The Little House και Undeniable, η οποία προβλήθηκε την άνοιξη του 2014. Σήμερα γράφει για τη σειρά Silent Witness, ενώ παράλληλα προετοιμάζει πιλοτικές παραγωγές για πρωτότυπες αστυνομικές σειρές, τόσο για βρετανικά όσο και για αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Α Μπε Μπα Μπλομ, το πρώτο του αστυνομικό θρίλερ στο λογοτεχνικό χώρο, με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, το Γύρω Γύρω Όλοι και Το Σπίτι με τις Κούκλες.
 
spitikoukles
Ο Arlidge είναι ο συγγραφέας του Α Μπε Μπα Μπλομ και του Γύρω Γύρω Όλοι κι έχει ανακηρυχτεί ως «ο νέος Jo Nesbo».
Sunday Times, Δέκα Κορυφαία best sellers

   Είναι το τρίτο βιβλίο με πρωταγωνίστρια την  Έλεν Γκρέις. Το σπίτι της κούκλας είναι δυνατό, συναρπαστικό με ισχυρούς χαρακτήρες, με διεφθαρμένους αστυνομικούς, γεμάτο μηχανορραφίες και με δυο ιστορίες να εξελίσσονται παράλληλα. Η Έλεν είναι πραγματικά συμπαθής, παρόλο που έχει σκληρό και αποφασιστικό χαρακτήρα, στο βιβλίο δείχνει να έχει θέματα εμπιστοσύνης. Το τμήμα την αγαπά παρόλο που μοιάζει με περίεργο αίνιγμα.  Προσπαθεί να λύσει την υπόθεση ενώ παράλληλα μπλέκεται σε γραφειοκρατικές πολιτικές. Παρόλη τη συντροφικότητα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους αστυνομικούς.

   Ξέρει πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, παρόλα αυτά προσπαθεί να βρει τη σύνδεση μεταξύ των θυμάτων για να μπορέσει να εντοπίσει το δολοφόνο.

   Άκρως ιδιαίτερο βιβλίο, θρίλερ για γερά νεύρα που θα σας καθηλώσει. Έχει μικρά καλά δομημένα κεφάλαια και δεν θα σε κουράσει. Θα σε «βασανίσει» όμως όσο πρέπει μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία