Βιβλία

Το Σημάδι

 
Το Σημάδι
του Μένιου Σακελλαρόπουλου
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου, φοιτητής ιατρικής, με λαμπρές προοπτικές, χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά.

tosimadi   Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του.

   Πάλεψε με τις ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του. Και οι εξελίξεις; Ένας χείμαρρος ορμητικός! Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη, που καθηλώνει και συγκινεί.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Τον είχε κερδίσει ήδη η δημοσιογραφία, την οποία «ταλαιπωρεί» επί τριάντα έξι συναπτά έτη. Ξεκίνησε, μαθητής λυκείου ακόμα, από το Φως, μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθλητική, Sportime, Derby, στα περιοδικά Εικόνες, Nitro, Active, Επίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM) κι από το 1992 είναι στο Mega Channel. Έκανε τρεις φορές το γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο, όλα με ένα δικό του χρώμα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά θέματα. Το ΣΗΜΑΔΙ είναι το δωδέκατο βιβλίο του και η πρώτη συνεργασία του με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Παραμένει έφηβος και εκρηκτικός, συνεχίζει να ονειρεύεται, να χαμογελάει, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται, και πιστεύει στην… άσπρη μέρα.
 

   Μια ζωή που πήρε άλλο μονοπάτι από το προβλεπόμενο, μια μοίρα που χώρισε, πριν καν ενώσει, ένα ζευγάρι. Ένα λαμπρό μέλλον που κατέπεσε στη μαυρίλα της φυλακής. Ένας άνθρωπος που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και βρήκε το νόημα της ζωής. Μια δυσάρεστη εμπειρία που έγινε μάθημα ζωής. Μια αγάπη που έμεινε ζωντανή μέσα στα χρόνια.

   Αυτό το βιβλίο θα σας καθηλώσει πραγματικά, θα βιώσετε την ιστορία τόσο ζωντανά που θα σας ανατριχιάσει. Ένοιωσα τον πόνο του Στέφανου και της Ελβίρας, νευρίασα, ταυτίστηκα, έκλαψα. Αυτό το βιβλίο θα σε γεμίσει συναισθήματα, θα περιμένεις μέχρι τη τελευταία σελίδα τη λύτρωση μαζί με τους ήρωες.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!