= Το Πέμπτο Ευαγγέλιο
Βιβλία

loogoo

Το Πέμπτο Ευαγγέλιο

 
Ian Caldwell
Το Πέμπτο Ευαγγέλιο
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα

   Ένα χαμένο ευαγγέλιο, ένα αμφισβητούμενο κειμήλιο και η τελευταία επιθυμία ενός Πάπα που αργοπεθαίνει, ενώνουν δύο αδέρφια – και οι δύο ιερείς στο Βατικανό – για να λύσουν το μεγαλύτερο μυστήριο της Χριστιανοσύνης.
 
topemptoevaggelio   Το 2004, καθώς η θητεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, μια μυστηριώδης έκθεση προετοιμάζεται στο Βατικανό. Μία βδομάδα πριν την έναρξή της, ο έφορος της έκθεσης βρίσκεται δολοφονημένος. Την ίδια νύχτα ένας διαρρήκτης εισβάλλει στο σπίτι του πατέρα Άλεξ Ανδρέου, ενός ελληνοκαθολικού ιερέα και συνεργάτη του εφόρου, που ζει στην πόλη του Βατικανού μαζί με τον πεντάχρονο γιο του. Όταν η παπική αστυνομία αποτυγχάνει να βρει τον ένοχο, ο πατήρ Άλεξ Ανδρέου ξεκινά τη δική του έρευνα.

   Για να βρει το δολοφόνο, πρέπει να ανακαλύψει το μυστικό του νεκρού εφόρου. Αυτό το οποίο τα τέσσερα ευαγγέλια και το, λιγότερο γνωστό, πέμπτο ευαγγέλιο αποκαλύπτουν σχετικά με το πιο μυθικό κειμήλιο της Εκκλησίας. Αλλά, καθώς αρχίζει να κατανοεί την αλήθεια σχετικά με το θάνατο του φίλου του και τις συνέπειες για το μέλλον των δύο μεγαλύτερων Χριστιανικών Εκκλησιών, ο πατήρ Άλεξ θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άγνωστο αντίπαλο, ο οποίος πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Ίαν Κάλντγουελ είναι Αμερικανός συγγραφέας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Τόμας Τζέφερσον της Κομητείας Φέρφαξ, στη Βιρτζίνια, το 1994. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, απ’ όπου αποφοίτησε το 1998. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Ντάστιν Τόμασον έγραψαν το ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Ο Κανόνας των Τεσσάρων, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004. Ζει με την οικογένειά του στη Βιένα της Βιρτζίνια.
 
caldwell
   Το πέμπτο Ευαγγέλιο είναι ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα. Επικεντρώνεται στην Ιερά Σινδόνη. Ο πατήρ Άλεξ Ανδρέου είναι ένας ασυνήθιστος άνθρωπος από πολλές απόψεις. Είναι ένας Έλληνας καθολικός ιερέας που εργάζεται στο Βατικανό. Έχει ένα γιο, τον Πέτρο, ενώ η σύζυγός του τους έχει εγκαταλείψει λίγα χρόνια πριν, σε κατάσταση κατάθλιψης. Ως μόνος γονέας έχει τη συμπάθεια όλου του περίγυρού του. Ένα βράδυ τον καλεί ο αδερφός του Σάιμον, καθώς έχει γίνει μάρτυρας ενός εγκλήματος. Ο έφορος είναι νεκρός και μαζί του έχει πάρει όλες τις απαντήσεις για την Ιερά Σινδόνη. Ο πατήρ Άλεξ βρίσκεται να ερευνά τον φόνο του φίλου του αδερφού του, καθώς πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα, ενώ και ο ίδιος γίνεται στόχος.

   Το βιβλίο καταπιάνεται με τη θρησκεία, τις αλήθειες, τις αναζητήσεις αλλά εισχωρεί και στα άδυτα του Βατικανού. Οι χαρακτήρες του Caldwell είναι άνδρες και γυναίκες με βαθιά πίστη, πεποίθηση και διανόηση. Έχει απίστευτο ενδιαφέρον, έχει υπέροχη πλοκή και η κάθε λεπτομέρεια σε φέρνει πιο κοντά στη λύση αυτού του παζλ. Ο Ian Caldwell καταφέρνει να πολιορκήσει αισθητά το Dan Brown με αυτό το βιβλίο. Διερευνά την ιστορία της Εκκλησίας και τη διάσπαση της Ρωμαιοκαθολικής και της Καθολικής πίστης. Χρησιμοποιώντας βιβλιογραφικές αναφορές και παραπομπές, ο Caldwell παρέχει στον αναγνώστη τη δική του ευκαιρία να διερευνήσει και να αξιολογήσει τις πληροφορίες του του δίνονται.

   Έχει την απόλυτη δύναμη να σε παρασύρει μέσα στα σοκάκια του Βατικανού, μέσα στους απαγορευμένους χώρους και να σε κάνει να βιώσεις όλα όσα βιώνουν και οι πρωταγωνιστές του. Η πένα του είναι απίστευτα ζωντανή, έχει συναρπαστικές σκηνές και το μυστήριο σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!