= Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο
Βιβλία

loogoo

Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο

 
Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο
Της Nina George
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

   Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής –προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.
 
parizi01
   Το μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του, αφού εξακολουθεί να το στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.

   Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα – και τότε τα πάντα αλλάζουν.

   Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για το νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες ένα διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις κι από εκεί ξανά στη ζωή…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Νίνα Γκεόργκε είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Έχει γράψει 26 βιβλία και πάρα πολλά διηγήματα, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. «Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο» μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι 2015, σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.
 
parizi02
   Το »Λογοτεχνικό Φαρμακείο» του Ζαν Περντί βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, πάνω σε μια πλωτή ποταμίσια φορτηγίδα. Ο βιβλιοπώλης - γιατρός της ψυχής, διαλέγει βιβλία για τους πελάτες του με βάση τι χρειάζονται. Τους βοηθάει να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους. Επί είκοσι χρόνια φροντίζει τις ψυχές των ανθρώπων γύρω του, εκτός από τη δική του. Ένα γράμμα παραμένει στο συρτάρι αδιάβαστο τόσα χρόνια τώρα, καθώς δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που θεωρεί ότι θα του αποδείξει.

   Το γράμμα από τη Μανόν, τον ανολοκλήρωτο έρωτα της ζωής του, αυτό το γράμμα που τον κατέστησε κενό ψυχικά έρχεται η στιγμή να το διαβάσει για πρώτη φορά. Τι ανακαλύπτει; Όχι αυτό που περίμενε. Το γράμμα θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το παρελθόν, να θρηνήσει και να συνεχίσει έστω και τώρα τη ζωή του.  

   Ένα ταξίδι που δεν θα κάνει μόνος, ένα ταξίδι που θα μοιραστεί με δυο άλλες ψυχές, με τους δικούς τους γολγοθάδες, μια παρέα ανδρών που ψάχνει να βρει ο καθένας τον εαυτό του.

   Μια ιστορία που ξυπνά τα βάθη των πιο μεγάλων μας φόβων… Αφουγκραζόμαστε, μαθαίνουμε, εξερευνούμε τους εαυτούς μας μαζί με τους ήρωες. Ταξιδεύουμε μαζί τους στο κόσμο που υπάρχει ανάμεσα σε κάθε τέλος και σε κάθε νέα αρχή.  

   Ένα βιβλίο «φάρμακο» για την ψυχή μας, μια ιστορία συγκλονιστική αλλά και τόσο διδακτική.

   Ανεβείτε λοιπόν στο βιβλιοπωλείο του Περντί και ξεκινήστε το δικό σας ψυχικό ταξίδι.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!