= Το Κουρδιστό Κορίτσι
Βιβλία

loogoo

Το Κουρδιστό Κορίτσι


Συγγραφέας: Paolo Bacigalupi
Εκδόσεις: Selini
 
   Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η παραγωγή τροφίμων ελέγχεται από πολυεθνικές εταιρείες που κατασκευάζουν σπόρους μιας χρήσης. Φανταστείτε ότι οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, όλοι όμως αδιαφορούν. Έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μετά βίας προλαβαίνει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται και που στο μέλλον κινδυνεύει ν' αποδειχθεί ανεπαρκής μπροστά σε απρόβλεπτες καταστροφές.
 
kourdistokoritsi
   Ο Άντερσον Λέικ, προσποιούμενος ότι διευθύνει ένα εργοστάσιο, ψάχνει μέσα στις αγορές της Μπανγκόκ τρόφιμα που θεωρητικά έχουν εκλείψει. Εκεί συναντάει την Εμίκο, ένα κουρδιστό κορίτσι ,κατασκευασμένο γενετικά να υπηρετεί τα διεστραμμένα γούστα της Ιαπωνικής ελίτ και εγκαταλελειμμένο σε μια εχθρική χώρα.
 
   Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα με πολλά βραβεία στους ώμους του (Hugo, Nebula, John W. Campbell Memorial Award).
 
   Ένα βιβλίο που μας δίνει την αίσθηση του μέλλοντος των πραγμάτων που ζούμε.. Ένα μέλλον που φαίνεται τόσο κοντινό και τόσο οικείο που σε τρομάζει. Σκέψου μόνο την περιβαλλοντολογική καταστροφή, τις παγκόσμιες ισορροπίες, τόσο σε οικολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και θα βρεις στο βιβλίο την κατάληξη του  κόσμου που ζεις.

   Ένα βιβλίο για τις επιλογές μας και πόσο αυτές επηρεάζουν εμάς, τους γύρω μας και όλο τον πλανήτη.

Με καθήλωσε, με μελαγχόλησε, με τρόμαξε, με αφύπνισε.
 
   Καλογραμμένη και δυνατή ιστορία γεμάτη βιομηχανική κατασκοπία, εμφύλιο πόλεμο, πολιτικές διαμάχες, πρόστυχο σεξ και μπόλικη τεχνογνωσία.

   Για μένα ένα από τα καλύτερα φετινά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, που στο μυαλό μου τείνει να φαίνεται μια πραγματικότητα που έρχεται, αν δεν κάνουμε όλοι μας κάτι για να προλάβουμε την τελειωτική καταστροφή.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!