Βιβλία

Το κορίτσι και η φάλαινα

 
Το κορίτσι και η φάλαινα
Συγγραφέας: Rebecca Gugger, Simon Rothliberger
Μετάφραση: Μάγδα Τσολάκου
Εικονογράφηση: Simon Rothliberger
Εκδόσεις Φουρφούρι
 
 
Τα παραμύθια είναι μικρά μαθήματα ζωής και καθημερινότητας. Το βιβλίο αυτό, με την υπέροχη εικονογράφηση, βοηθά τα βλασταράκια μας να κατανοήσουν καλύτερα λέξεις και έννοιες όπως φιλία, μοναξιά, ζωή.
 
falaina1977

   Μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τη διαφορετικότητα των απόψεων αλλά και να διασκεδάσουν με μια πολύ όμορφη ιστορία. Ένα κορίτσι, μένει σε ένα δεντρόσπιτο και έχει πολλές ερωτήσεις που ψάχνουν απάντηση. Μια ιπτάμενη φάλαινα την καλεί σε μια περιπέτεια που θα της εξηγήσει τη ζωή και όλα όσα την περικλείουν.

   «Το κορίτσι και η φάλαινα» είναι ένα έξυπνα γραμμένο βιβλίο, στο οποίο οι συγγραφείς εισέρχονται στο κόσμο των παιδιών για να τα βοηθήσουν να εισχωρήσουν κι εκείνα με τη σειρά τους στον κόσμο των μεγάλων. Η εικονογράφηση είναι γεμάτη γλύκα και αισθητική που αρμόζει και δίνει τις δικές τις πινελιές στην ιστορία. Ένα υπέροχο βιβλίο για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά που έχασαν το δρόμο και την παιδικότητά τους.
 
falaina1978

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς
Η Rebecca Gugger και ο Simon Röthlisberger ζουν στην Ελβετία. Τους αρέσουν οι εκδρομές στα βουνά και στα δάση της πατρίδας τους, και δεν σταματούν να δουλεύουν μαζί, δημιουργώντας ιστορίες που πλαισιώνουν με υπέροχα σχήματα και χρώματα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Αντί επιλόγου: Το 2006 είχα την απίστευτη τύχη να βρεθώ σε ένα ονειρικό μέρος. Εκεί πρωτοαντίκρισα τη μαγική έλξη μεταξύ ανθρώπου και φύσης, όταν ο άνθρωπος απαρνιέται για λίγο την καταστροφική μεριά της ύπαρξης του και μένει απλά να θαυμάζει αυτά που με σοφία έχουν δημιουργηθεί. Στο Sea World, σ’ αυτό το θαλάσσιο πάρκο που θεωρείται η μητέρα όλων των θαλασσίων πάρκων, σε μια γιγαντοοθόνη έπαιζε ένα βίντεο με θέμα ένα παιδί, ένα σκαλιστό πτερύγιο φάλαινας (όρκας εν προκειμένω) και την ίδια την όρκα. Οι Αμερικανοί είναι μανούλες σ’ αυτά, ο κόσμος είχε κατασυγκινηθεί από τα πρώτα δευτερόλεπτα και όταν πλέον έσκασε το motto, τότε όλοι οι θεατές είχαμε απλά παραδοθεί. Λίγο πριν ο Shamu κάνει τα δικά του… Κάπως έτσι, θα έλεγε κανείς, ότι κυλάει ένα παιδικό βιβλίο, με ήρωες ένα παιδί και ένα θαυμαστό πλάσμα. Μαγικά! Είναι μια περίπτωση που σταματάς να αναρωτιέσαι και αρχίζεις να πιστεύεις. Είναι κάτι που θα το κλείσεις σε ένα κουτάκι στην καρδιά σου για πάντα. Όπως και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Έτσι όπως η καρδιά προστάζει. Για μια ζωή!
 
falaina1976
Μαθαίνοντας το παιδί σας να αγαπά, μόνο κέρδος μπορεί να έχετε. Σκεφθείτε το λίγο. Ποιος θα είναι ο πρώτος «στόχος» του; Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και ότι αυτό είναι το πλέον «φυσιολογικό» μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί. Άρα πίστη επί δύο… Πώς είπατε; Τι έλεγε εκείνο το motto στο βίντεο του Sea World; Για κάτσε μια στιγμή να θυμηθώ… Ναι… Α! Θα υπάρξει μια στιγμή στις ζωές όλων μας, που θα πάψουμε να αναρωτιόμαστε… και θα αρχίσουμε να πιστεύουμε. Καλή ανάγνωση!

Κώστας Κούλης
falaina1979
Joomla Social by OrdaSoft!