= Το Ημερολόγιο Tης Λότα
Βιβλία

loogoo

Το Ημερολόγιο Tης Λότα

 
Το Ημερολόγιο της Λότα, διακοπές στο αγρόκτημα
Των Άλις Πάντερμιλερ και Ντανιέλα Κολ
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Γιούχου, επιτέλους διακοπές! Οι περισσότεροι από την τάξη μου θα μείνουν στο σπίτι τους. Μόνο εμείς θα πάμε οικογενειακώς σε ένα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ στη ΒΑΥΑΡΙΑ. Παρόλο που ο Γιάκομπ και ο Ζίμον, τα σιχαμένα αδέλφια μου κι εγώ θέλαμε να πάμε με το αεροπλάνο σε ένα νησί στη Μεσόγειο. ΑΔΙΚΙΑ! Βέβαια… στο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ θα υπάρχουν σίγουρα πολλά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ζώα. Κι εγώ λατρεύωωωωωω τα ζώα!

   Κι εκτός των άλλων, θα μπορώ να εξασκηθώ μαζί τους. Γιατί πλέον ξέρω το μυστικό της μαγικής μου φλογέρας: μπορεί να γητεύει φίδια. Και συγκεκριμένα, κόμπρες. Αλλά από ό,τι φαίνεται, με τη φλογέρα μου χορεύουν ακόμα και γαιοσκώληκες. Πρέπει απλώς να βρω τις σωστές νότες…

lotaΛίγα λόγια για τις συγγραφείς
H ΑΛΙΣ ΠΑΝΤΕΡΜΙΛΕΡ ήθελε από το δημοτικό να γίνει «συγγραφέας βιβλίων» ή δασκάλα. Αφού σπούδασε για να γίνει δασκάλα, δούλεψε για ένα διάστημα ως βοηθός καθηγητή γερμανικών στη Σκοτία, εκπαιδεύτηκε σε ένα βιβλιοπωλείο και σήμερα ζει με την οικογένειά της στους κάμπους του Λίνεμπουργκ. Έγινε γνωστή με τα παιδικά βιβλία Bendix Brοdersen.  
Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΚΟΛ κέρδιζε ήδη από μικρή το κολατσιό της με μικρά σκιτσάκια που πουλούσε σε συμμαθητές της ή σε θείες και παππούδες. Σπούδασε Σχεδιασμό Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 2001 δουλεύει ως εικονογράφος και γραφίστρια. Μένει με τον άντρα, το σκύλο και τις χελώνες της πάνω απ’ τις σκεπές του Μονάχου.
 
   Η Λότα καταγράφει τη ζωή όπως την βλέπει και την επεξεργάζεται ο εγκέφαλος μιας δεκάχρονης. Κρατάει ημερολόγιο και καταγράφει σημαντικά και ασήμαντα, σκανδαλιές, συζητήσεις, απορίες, τα πάντα.

   Ξεκαρδιστικό, ιδανικό για τις διακοπές του Πάσχα, θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους με την ευστροφία του και τα γλυκά του σκίτσα. Θα δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών, θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!