Βιβλία

Τη Μέρα Που Πήρα Τα Βουνά

 
Κατερίνα Μανανεδάκη
Τη Μέρα Που Πήρα Τα Βουνά
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Αν θέλετε ένα βιβλίο που θα σας κάνει να γελάσετε με τα χάλια μας, ένα βιβλίο εσωτερικής πάλης, έντονων προβληματισμών αλλά και ακραίου πηγαίου γέλιου, σας έχω διαμαντάκι.

   Η Κατερίνα Μανανεδάκη είναι από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, καθώς δεν υποστηρίζει το μοτίβο «Μοίρα κακιά, που με καταράστηκες» και όλα τα άλλα μελό φτιαγμένα για αναγνώστες έναν αιώνα πίσω. Είναι σημερινή, ξέρει τι περνά, τι αισθάνεται η γυναίκα του σήμερα, σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο κοντινούς και αφήνει μέσα από το γέλιο να ξεπηδούν οι προβληματισμοί αλλά και η ψυχοσύνθεση της εκάστοτε ηρωίδας της.
 
tavouna2214

   Με έχει κάνει άπειρες φορές ρεζίλι, έχω να τονίσω, καθώς έχω γελάσει στα πιο απίστευτα σημεία, διαβάζοντας το βιβλίο της. Μέσα στο τρένο, πρέπει να με είπαν χαζοχαρούμενο, μόνη στην παραλία, ακούστηκα, παιδιά, μέχρι και το διπλανό beach bar και μέσα σε έναν οργανισμό περιμένοντας να εξυπηρετηθώ. Δεν προλαβαίνεις να κρατήσεις το γέλιο σου. Είναι ο τρόπος που γράφει τόσο ζωντανός, που οι ήρωες ξεπηδούν από τις σελίδες και έρχονται μπροστά σου. Αρκετές φορές νοιώθεις σαν να είσαι και εσύ εκεί και κάποιες φορές τυχαίνει να πάρεις μέρος στη κουβέντα – πώς; Μα μιλάς καθώς διαβάζεις, βγαίνει αυθόρμητα.

   Το τελευταίο της βιβλίο μιλά για τη Νέλλη, που τη βρίσκουν όλα τα δεινά μαζί. Δύσκολο να διαχειριστείς έναν τόσο μεγάλο όγκο προβλημάτων. Η απόδραση έρχεται μέσα από μια κληρονομιά. Ένα σπίτι στα βουνά. Εκεί η ηρωίδα θα πάει να βάλει σε τάξη - ή αταξία - τις σκέψεις της, τη ζωή της. Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, μα πάνω από όλα γυναίκα. Σε αυτό το «ταξίδι» δεν είναι μόνη. Οι άνθρωποι γύρω της, νέοι και παλιοί φίλοι, θα σπεύσουν να συνδράμουν. Τι θα γίνει στο τέλος;
 
tavouna2215

   Αυτό θα το διαβάσετε ρουφώντας το βιβλίο. Θα αναπνέετε, θα πονάτε, θα γελάτε, θα φρικάρετε, θα ηρεμείτε μαζί με την ηρωίδα. Θα είστε και θα είναι το επίκεντρο του κόσμου. Επίτηδες δεν αποκαλύπτω περισσότερα, γιατί κάθε βιβλίο της Κατερίνας είναι μια νέα εμπειρία και ένα ακόμα ταξίδι γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Επιβάλλεται να τη ζήσετε χωρίς spoilers, χωρίς προκατάληψη, για να βρείτε τις δικές σας λύσεις, να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον.

   Καθίστε αναπαυτικά, ανοίξτε στην πρώτη σελίδα του βιβλίου και αφήστε πίσω όλα τα κακώς κείμενα, απολαμβάνοντας μια συναρπαστική και απόλυτα τρελή ιστορία.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Buy the book HERE! 

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στο Mega Channel, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας. Έχει γράψει δεκαοκτώ βιβλία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ!, που έχει πουλήσει περισσότερα από 150.000 αντίτυπα, το έχουν λατρέψει οι Ελληνίδες 0μαμάδες και ανέβηκε στο θέατρο, ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ;, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ, σε συνεργασία με την Ελένη Πετρουλάκη, και ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ. Βιβλία της ετοιμάζονται να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση κι έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό, ενώ όλα είναι μπεστ σέλερ.
 
manadedaki2214
 
Joomla Social by OrdaSoft!