= Θολά πρόσωπα
Βιβλία

loogoo

Θολά πρόσωπα

 
Μαρία Χόνδρου
Θολά πρόσωπα
Εκδόσεις Λυκόφως

   Η Μάρθα είναι μια ψυχολόγος που ζει με τον σύντροφό της τον Γιάννη, χωρίς να έχουν καταφέρει να κάνουν παιδιά και την υπέροχη οικογένεια, όπως εκείνη την έχει στο μυαλό της.

   Μια βαριά κληρονομιά κουβαλά από μικρό κορίτσι, που τη γνωρίζουν μόνο οι δικοί της άνθρωποι. Ένα χάρισμα που ενώ της έχει ανοίξει πολλές πόρτες, ταυτόχρονα την έχει εγκλωβίσει στη σχέση της με τον Γιάννη, στον οποίο δεν το έχει αναφέρει ποτέ.
 
tholaprosopa21

   Η αδερφή της Κατερίνα φτάνει στο σπίτι του ζευγαριού, κρατώντας από το χέρι τη μικρή Ίριδα. Η Ίρις προορίζεται να μείνει με τη Μάρθα και τον Γιάννη. Το κορίτσι για καιρό δεν μιλά σε κανέναν και παραμένει σιωπηλό, ενώ τα βράδια παραμιλά στον ύπνο της. Η επικοινωνία έχει γίνει πολύ δύσκολη, μα παρόλα αυτά η Μάρθα δέχεται να την κρατήσει, αψηφώντας όσα της είπε η αδερφή της.

   Με την άφιξη της μικρής στο σπίτι της Μάρθας, η ζωή της αλλάζει. Νιώθει πως επιτέλους θα έχει το δικό της παιδί, σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα έβρισκε την άκρη της με το κορίτσι και θα την προσέγγιζε, ώστε να μάθει γιατί δεν μιλούσε. Το ενδεχόμενο μιας κακοποίησης ήταν έντονο στο μυαλό της σαν σκέψη.

   Διάφορα περίεργα αρχίζουν να συμβαίνουν από την εγκατάσταση του κοριτσιού στο σπίτι και μετά. Η Μάρθα παθαίνει κάτι σαν κρίσεις. Θολώνουν όλα και χάνεται, βλέποντας πρόσωπα να εμφανίζονται μπροστά της, πρόσωπα που δεν γνωρίζει. Ακούει μια φωνή να τη φωνάζει με το όνομα Δανάη και βλέπει το όνομα Πόλα γραμμένο στον καλυμμένο από ατμό καθρέπτη της.
 
   Δεν θα ήθελα να αναφέρω περισσότερα. Θεωρώ ότι οι λάτρεις του θρίλερ έχουν ήδη ανατριχιάσει και θα ήθελαν να μάθουν τις απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που δημιουργεί η συγγραφέας. Ποιες είναι άραγε αυτές οι γυναίκες που αντικρύζει, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε δυο κόσμους, ποια είναι τα θολά πρόσωπα που θέλουν να της μεταφέρουν κάτι;

   Θα καταφέρει άραγε η Μάρθα να ξεκλειδώσει την ψυχή της μικρής κοπέλας; Είναι ένα βιβλίο που θα το τοποθετούσα στα ψυχολογικά θρίλερ. Η συγγραφέας δεν μας αφήνει κανένα αναπάντητο ερώτημα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή μας μπερδεύει σκοπίμως. Άρτιο γλωσσικά, με πολύ ιδιαίτερες σκηνές που ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη –για αυτό θα πρότεινα να μην το διαβάσετε βράδυ με φώτα σβηστά - με την αδρεναλίνη να αυξάνεται σε κάθε περιγραφή.

   Βήμα – βήμα μας βοηθά να ξετυλίξουμε ένα κουβάρι που θα μας οδηγήσει σε μια αλήθεια που κανείς σας δεν περιμένει. Σας συστήνω χωρίς καμιά επιφύλαξη να γνωρίσετε τα Θολά Πρόσωπα και να ζήσετε μια εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία. Η Μαρία Χόνδρου έχει δώσει και άλλα δείγματα γραφής. Είναι το πρώτο βιβλίο της που διαβάζω, αλλά τώρα μου έχει ανοίξει τον δρόμο ώστε να γνωρίσω καλύτερα την πένα της, οπότε θα αναζητήσω και τα υπόλοιπα βιβλία της. «Θολά πρόσωπα» της Μαρίας Χόνδρου, ένα βιβλίο μυστήριο γεμάτο αινίγματα. Καλή ανάγνωση!

Αναστασία Καλαϊτζόγλου Κε
 
hondrou21
 
Η Μαρία Χονδρού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή σκηνοθεσίας Λυκούργου Σταυράκου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αστρονομίας και δημιουργικής γραφής. Χόμπι της είναι η ανάγνωση και οι κατασκευές. Διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων ANIMA, με διήγημα που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Σταγόνες του χειμώνα». Με άλλο διήγημα συμμετείχε στη συλλογή «Ιστορίες κάτω από το γκι» (Εκδ. Πολύτροπον, 2014). Τιμήθηκε με έπαινο για το παραμύθι της «Ο κόσμος των δράκων» στον τριακοστό τρίτο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, για το έτος 2014. Επίσης, διακρίθηκε στον διαγωνισμό της VERAMAND LIMITED, με το διήγημά της «Θολή Πραγματικότητα» να περιλαμβάνεται σε συλλογή ηλεκτρονικής μορφής (2017). Τον Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις ANIMA, με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος της Δριπαικόσας». Τον Μάρτιο του 2018 εκδόθηκε το δεύτερο προσωπικό της βιβλίο με τίτλο «Θαμμένες Μνήμες» (εκδ. ANIMA).
 
Joomla Social by OrdaSoft!