Βιβλία

Ο θάνατος του 007

 
Ο θάνατος του 007
Συγγραφέας: Anthony Horowitz
Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου
Εκδόσεις Διόπτρα
 
   Ο Bond πηγαίνει στη γαλλική Ριβιέρα για να διερευνήσει το φόνο του κατάσκοπου 007, του προκατόχου του. Μέχρι τότε ο James ήταν ακόμα στην αρχή. Μετά από αυτό το περιστατικό «βαφτίστηκε» πράκτορας 007, πήρε την… «άδεια να σκοτώνει», έγινε ο κυνικός, αλαζόνας, γυναικάς κατάσκοπος που έχουν αγαπήσει όλοι μέσα από τα βιβλία του Ian Fleming.

   Ο βρετανός πράκτορας μπαίνει σε ένα πολύ επικίνδυνο κόσμο. Μέσα από το δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος αναζητά το δολοφόνο του 007 και πρέπει να ξεσκεπάσει και να αποτρέψει τα σχέδια των κακών. Η αποστολή είναι δύσκολη, είναι το «βάπτισμα του πυρός» για τον ήρωά μας. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα κάνει μένοντας ζωντανός… Είναι βασισμένο στην πρωτότυπη ιστορία «Russian Roulette”, που ο Ian Fleming ετοίμαζε για τηλεοπτική σειρά που δεν έγινε ποτέ και είναι προπομπός του πρώτου του βιβλίου «Casino Royale”.
 
007
 
   “My name is Bond… James Bond”. Η πρώτη του αποστολή μέσα από τα μάτια του συγγραφέα Horowitz, που πλησιάζει σε ύφος, σε γραφή, αλλά και όραμα για τον ήρωα, αυτό του Fleming.

   Ο Horowitz κλήθηκε από την οικογένεια Fleming για δεύτερη φορά και πιστεύω ότι κατάφερε να πιάσει όλες τις σκέψεις αλλά και τις υφές των ηρώων αλλά και να δώσει απαντήσεις ως προς τον κεντρικό ήρωα. Όσοι έχουμε διαβάσει ή δει τις ταινίες του James Bond, πάντα είχαμε απορίες. Ήταν από την αρχή έτσι σαν χαρακτήρας; Ήταν τόσο επικίνδυνα οργανωμένος και προσηλωμένος; Ήταν τόσο μεγάλος γυναικοκατακτητής ή απλά έπαιζε κάθε φορά ένα ρόλο; Όλα αυτά και πολλά ακόμα έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τούτο το βιβλίο. Πολλές απορίες λύνονται και αρκετές γεννιούνται.
 
horowitz

   Η υπόθεση έχει γρήγορη πλοκή, κινηματογραφικές σκηνές με έντονη δράση, οι διάλογοι πλησιάζουν πολύ τα μετέπειτα βιβλία. Ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος εκείνης της εποχής σίγουρα χρειάστηκε πολύ μελέτη από τον συγγραφέα αλλά αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο. «Ο θάνατος του 007» είναι ένας πολύ καλός προάγγελος των βιβλίων του Ian Fleming. Είναι μια συναρπαστική ιστορία που θα απολαύσουν οι λάτρεις του είδους και μια πολύ καλή αρχή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα να διαβάζουν τις υπέροχες ιστορίες του Double-O-Seven.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Anthony Horowitz έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία, και είναι συγγραφέας και δημιουργός της βραβευμένης αστυνομικής σειράς Foyle’s War, Midsomer Murders και της πιο πρόσφατης Collision, ανάμεσα στις άλλες τηλεοπτικές δουλειές του. Το 2011, το ίδρυμα Arthur Conan Doyle ανέθεσε στον συγγραφέα να γράψει τα μυθιστορήματα The House of Silk (2011) και Moriarty (2014), με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τα οποία έγιναν best sellers. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Οι Φόνοι της Κίσσας και Η Λέξη είναι Φόνος.
 
Joomla Social by OrdaSoft!