= Τέλος Βάρδιας
Βιβλία

loogoo

Τέλος Βάρδιας

 
Stephen King
Τέλος Βάρδιας
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

   Ο δολοφόνος με τη Μερσεντές επιστρέφει να αποτελειώσει το έργο του. Ενώ όλοι πιστεύουν πως βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στο δωμάτιο 217 της κλινικής εγκεφαλικών βλαβών Λέικς Ρίτζιον, ο συνταξιούχος πια αστυνομικός Μπιλ Χότζες έχει άλλη άποψη που ενδυναμώνεται όταν ξεκινούν κάποιες δολοφονίες. Υπεύθυνες για τους φόνους - αυτοκτονίες φαίνεται να είναι οι κονσόλες Ζάπιτ. Η εταιρεία έχει κλείσει εδώ και χρόνια αλλά με κάποιο τρόπο προμηθεύει τα ανυποψίαστα θύματα με το εγκληματικό παιχνίδι.
 
telosvardias

   Τα θύματα όλα έχουν ιστορίες συνδεδεμένες με το Μπρέιντι Χάρτσφιλντ, που έχει ξυπνήσει από το κώμα και με τη δεξιότητα της τηλεκίνησης τρομοκρατεί το προσωπικό. Ακόμα όμως και τότε κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση του ασθενούς έχει αλλάξει και αποδίδουν όλα όσα συμβαίνουν σε τελείως άλλες καταστάσεις. Ο Μπρέιντι μπορεί να μπει στο μυαλό των ανθρώπων και να τους επηρεάσει. Βρίσκει λοιπόν τον Αλ και με το σώμα του καταφέρνει να βάλει το σχέδιό του σε εφαρμογή.

   Ο πρώην αστυνομικός, παρόλη τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του, προσπαθεί να βρει απαντήσεις και στοιχεία ώστε να στηρίξει τις κατηγορίες εναντίον του. Ενώ ο Χάρτσφιλντ σκορπά γύρω του το θάνατο, ο Χότζες και η παρέα του προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι. Το ένστικτό του είναι πολύ δυνατό… και ο ένοχος προσπαθεί με κάθε τρόπο να το βγάλει από τη μέση. Η τελική αναμέτρηση των δύο είναι προ των πυλών. Τι θα συμβεί;

   Ο King παραδίδει στο κοινό το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας με τον Μπιλ Χότζες. Η ιστορία κλιμακώνεται με γερές δόσεις αδρεναλίνης για το αναγνωστικό κοινό. Βρίσκεσαι συνεχώς σε εγρήγορση και απορροφάς ακόμα και το κόμμα, καθώς αναμένεις τις εξελίξεις. Το «Τέλος Βάρδιας» είναι ένα καθηλωτικό βιβλίο γεμάτο δράση, ψυχολογικό και υπερφυσικό τρόμο. Είναι όλα όσα αγαπάμε στον King. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στο είδος του και τα βιβλία του αγαπιούνται από πολλά εκατομμύρια αναγνωστών.
 
king
   Ο συγγραφέας δίνει έμφαση στις πολλές αυτοκτονίες που γίνονται στην Αμερική μέσα από το βιβλίο του. Τον απασχολεί η πλύση εγκεφάλου, η μοχθηρία των social media, η cyber ουτοπική πραγματικότητα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν έφηβους και παιδιά σε ευαίσθητες στιγμές και να τα ωθήσουν στην αυτοκτονία. Στο σημείωμά του αναφέρει ακόμα και μια ανοικτή γραμμή για όσους ανθρώπους αισθάνονται ότι βρίσκονται σε απόγνωση και θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους. Το σημείωμα τελειώνει με τη φράση «Αν αισθάνεσαι χαζά (όπως έλεγε και η βοηθός και φίλη του Μπιλ, Χόλι), κάλεσέ τους. Τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να τους δώσεις μια ευκαιρία».

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Στίβεν Έντγουιν Κινγκ (Stephen Edwin King, Πόρτλαντ, Μέιν, 21 Σεπτεμβρίου 1947) είναι Αμερικανός συγγραφέας και ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Δίδασκε αγγλικά στο γυμνάσιο, όταν το 1974 εκδόθηκε το Κάρι, το πρώτο μυθιστόρημά του. Έχει γράψει και υπό ψευδώνυμο, το 1972 ως Τζον Σουΐθεν (John Swithen) και μεταξύ 1972 και 1985 ως Ρίτσαρντ Μπάχμαν (Richard Bachman).
Σήμερα, με περισσότερα από 40 μυθιστορήματα και 200 διηγήματα στο ενεργητικό του, αναγνωρίζεται ως σημαντικός τεχνίτης του τρόμου και της φαντασίας αλλά και ένας από τους μείζονες συγγραφείς του 20ου αιώνα. Έχει επανειλημμένα αποσπάσει το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας, τα βραβεία Bram Stoker, O. Henry, Nebula και άλλα πολλά, ενώ τιμήθηκε από την Ένωση Συγγραφέων Τρόμου για το συνολικό του έργο. Το 2003 τιμήθηκε με το μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ.
Joomla Social by OrdaSoft!