= Η Τελευταία Ευχή - Μια Περιπέτεια του Γητευτή
Βιβλία

loogoo

Η Τελευταία Ευχή - Μια Περιπέτεια του Γητευτή

 
Η Τελευταία Ευχή - Μια Περιπέτεια του Γητευτή
Συγγραφέας: Andrzej Sapkowski
Εκδόσεις: Selini
 
   Ο Γκέραλτ από τη Ρίβια, ο μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων που ενέπνευσε το διάσημο RPG "The Witcher", καθώς και μια σειρά από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Πολωνία, χρησιμοποιεί την ευστροφία του και τις ανεξάντλητες υπερφυσικές του ικανότητες για να εξουδετερώνει τις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν την ανθρωπότητα. Κάποτε όμως συνειδητοποιεί ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο σύνθετος από εκείνο που δείχνει. Δεν είναι κάθε τερατόμορφο πλάσμα μοχθηρό και το ωραίο δεν είναι πάντοτε συνώνυμο του αγαθού.
 
teleutaiaeuhi
 
   Ο ήρωας του Σαπκόφσκι, αν και κινείται σε ένα ζοφερό και συγκεχυμένο ηθικά σύμπαν, βγαλμένο απ' τις απόκοσμες ομίχλες του Μεσαίωνα και εμπνευσμένο από τις εφιαλτικές εικόνες της σλαβικής μυθολογίας, κατορθώνει να διατηρεί την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και κάποιο συνεκτικό κώδικα αρχών. Κυνικός και συνάμα μεγαλόψυχος, ο Γκέραλτ γοητεύει με τον τραχύ, μοναχικό και άνισο αγώνα του εναντίον του κακού που έχει κάνει σκοπό της ύπαρξης του.

   Για τους λάτρεις των Role Play Games (RPG), ένα βιβλίο με έντονη την περιπέτεια, που θα σας συναρπάσει.

   Ο Γκέραλτ, ο γητευτής και βασικός ήρωας του βιβλίου, είναι σκληρός, πεισματάρης και αναλαμβάνει αποστολές που για τους περισσότερους είναι χαμένη υπόθεση.

   Προσπαθεί και μένει ακέραιος στο χαραχτήρα του και αγωνίζεται για τις αρχές του.

   Δεν είμαι λάτρης αυτού του είδους των παιχνιδιών, παρόλο που πολλά καλά βιβλία και ταινίες βγήκαν από τέτοιου είδους παιχνίδια.

   Μπήκα λοιπόν στη λογική να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Μέσα από την σλαβική μυθολογία ο συγγραφέας πλάθει τα κομμάτια της ιστορίας του, η οποία εκδηλώνεται στο σκοτεινό Μεσαίωνα.

   Δεν τον αποκαλούν άδικα Πολωνό Τόλκιν. Ο Σαπκόφσκι εδραιώθηκε στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία για το έργο του.

   Διαβάζοντάς το βρήκα ένα βιβλίο καθηλωτικά περιπετειώδες, καλογραμμένο, με υπέροχη πλοκή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από βιβλία του είδους του, της φανταστικής λογοτεχνίας, ίσως να δώσει μαθήματα... Απολαυστικό μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!