= Τα μάτια του Σκότους
Βιβλία

loogoo

Τα μάτια του Σκότους

 
Τα μάτια του Σκότους
Συγγραφέας: Dean Koontz
Μετάφραση: Μαρία-Ρόζα Τραικόγλου
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Η Τίνα Έβανς έχει χάσει τον γιο της σε ένα τραγικό δυστύχημα. Ένα χρόνο τώρα προσπαθεί να αποδεχθεί το θάνατό του και να συνεχίσει τη ζωή της. Σκηνοθετεί μια παράσταση στο Λας Βέγκας, νοιώθει ότι ίσως να έχει έρθει ο καιρός για μια νέα αρχή. Γυρνώντας από την πρεμιέρα, βρίσκει στο δωμάτιο του γιου της γραμμένες σε ένα μαυροπίνακα τις λέξεις ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ. Ο Γολγοθάς της Τίνα ξεκινά, ψάχνοντας η ίδια να βρει απαντήσεις και φυσικά ελπίζοντας να βρει τον γιο της ζωντανό.

   Η ιστορία μιλά για τη δύναμη αλλά και το πείσμα μιας μάνας να βρει το χαμένο της παιδί. Ο Koontz όμως μιλά ακόμα και για έναν ιό που εξαπολύεται στο κόσμο από επιστήμονες της Γουχάν (τον τόπο προσέλευσης του κορωνοϊού), που αποστάτησαν στην Αμερική. Τον ιό τον ονομάζει WUHAN-400 και μάλιστα έχει πολλές ομοιότητες με τον κορωνοϊό. Οι επιστήμονες λοιπόν, από λάθος, μόλυναν τους προσκόπους που βρίσκονταν στον δρόμο για το κάμπινγκ τους στη High Sierra και μέσα σε αυτή την ομάδα ήταν και ο γιος της Τίνα. Εξαφάνισαν τα παιδιά και τα έκαναν πειραματόζωα. Ο Ντάνι ήταν το μόνο παιδί που έμεινε ζωντανό. Προφητικό δεν το λες, αλλά μια ανατριχίλα την είχαμε διαβάζοντάς το. Η ιστορία δεν σταματά όμως εκεί.
 
tamatiatouskotous21
   Ο Ντάνι, ο γιος της Τίνα, έχει τηλεκινητικές ικανότητες και με αυτές προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη μητέρα του. Μια ιστορία για γερά νεύρα και τόσο καλά δομημένη, που θα σε κάνει να διαβάσεις απνευστί όλο το βιβλίο. Δεν είναι άδικα ο Dean Koontz ένας από τους καλύτερους συγγραφείς του είδους. Τώρα, οι μικρές ομοιότητες με αυτά που ζούμε σήμερα, κάνουν το βιβλίο πιο ανατριχιαστικό από ό,τι θα μπορούσε να ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ιστορία δεν είναι φανταστικό γεγονός, αφού ζούμε με τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ιού καθημερινά τους τελευταίους δέκα μήνες και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα. Κρύβει πολλές αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό.
 
koontz21
   Ο Koontz περιγράφει εξαιρετικά και μπαίνει σε βάθος στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του. Μιλά για την αγάπη μέσα στην οικογένεια, μιλά για τις αξίες που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι. Μιλά για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και πώς αυτή αντλείται και υπερπηδά εμπόδια όταν κάποιος που αγαπάμε κινδυνεύει. Είναι ένα βιβλίο που παρόλο που η ιστορία του είναι ανατριχιαστική, δίνει τόσο όμορφα μηνύματα και σε κάνει να δεις τα πράγματα μέσα από ένα πιο συγκεκριμένο πρίσμα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Ο ΝΤΙΝ ΚΟΥΝΤΖ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες, και οι συνολικές πωλήσεις των έργων του ξεπερνούν τα 450.000.000 αντίτυπα. Δεκατέσσερα από τα έργα του έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Μερικά από τα γνωστότερα μυθιστορήματά του είναι τα εξής: Φαντάσματα, Ο εφιάλτης παραφυλάει, Νύχτες τρόμου, Το κρησφύγετο. Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει χαρακτηρίσει «τον πιο δημοφιλή συγγραφέα έργων αγωνίας της Αμερικής». Ζει στη Νότια Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Γκέρντα.
Joomla Social by OrdaSoft!