Βιβλία

Τα καλά κορίτσια δε μιλάνε

 
Candace Bushnell – Katie Cotugno
Τα καλά κορίτσια δε μιλάνε
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Ξεκινώντας σε αυτή τη ζωή, έχουμε να ακολουθήσουμε άγραφους κανόνες. Η εφηβεία είναι από μόνη της μια μεγάλη αλλαγή, τόσο στο σώμα μας, όσο και στο μυαλό μας. Διάβασα με απόλυτη προσοχή αυτό το υπέροχο βιβλίο και προτείνω να γίνει ανάγνωσμα για όλα τα παιδιά στην εφηβεία. Είναι ιδανικό για να τους δώσει απαντήσεις, να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση συμπεριφορών και να καταλάβουν μια και καλή ποια είναι τα όρια του πράγματος. Έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια Bullying σε όλες του τις μορφές αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς ακόμα και φόνους γυναικών. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και να διδάξουμε σωστά τη νέα γενιά. Να αποφύγουμε τη διαιώνιση όλων αυτών των κακώς κειμένων.
 
koritsia2116

   Ο φόβος, η κακεντρέχεια, η σιωπή αλλά και η αποξένωση ενός θύματος, δεν είναι αποδεκτή κίνηση μιας κοινωνίας που θέλει να χαρακτηρίζεται πολιτισμένη. Πού πάει λοιπόν ο πολιτισμός όταν η Μαρίν πάει και καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή της; Πού είναι ο πολιτισμός όταν διευθυντής και συμβούλιο την «αδειάζουν»; Πού πάει άραγε, όταν οι ίδιοι οι συμμαθητές της την χλευάζουν; Μάλλον περίπατο... Η νεαρή Μαρίν είναι το θύμα, είναι μια φωνή εμπρός σε χιλιάδες σιωπές. Αντιδρά και προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σε όλους όσους εθελοτυφλούν. Η δύναμη ψυχής αυτής της κοπέλας είναι καθηλωτική.

   Η ιστορία, γραμμένη από αυτές τις δύο πολυτάλαντες συγγραφείς, στήνει με νοσηρότητα τη κοινωνία στον τοίχο. Αφουγκράζεται στενά το περιβάλλον και απαιτεί μέσα από την πλοκή της την κάθαρση, αλλά και μια υπόσχεση. Ποτέ ξανά!
 
koritsia2114

   Η ιστορία της Μαρίν θα χωθεί στο πετσί σας, θα νοιώσετε πολλές φορές την ανάγκη να βάλετε τις φωνές, να μιλήσετε στην ηρωίδα, να της δώσετε λίγο από τη δική σας δύναμη για να συνεχίσει και θα αισθανθείτε τόσο περήφανοι όταν εκείνη κερδίσει τη θέση που της αρμόζει στην κοινωνία. Το βιβλίο αυτό ας είναι ο οδηγός για μια νέα αρχή, μια νέα κοινωνία, που δεν θα εθελοτυφλεί εμπρός στα αυτονόητα και θα είναι κοντά στους ανθρώπους που τη χρειάζονται.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Buy the book HERE! 

KATIE COTUGNO
katie
Η ΚΕΪΤΙ ΚΟΤΟΥΓΚΝΟ είναι συγγραφέας περίπλοκων, φεμινιστικών ιστοριών αγάπης που έχουν βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις της λίστας των New York Times. Έχει κάνει σπουδές πάνω στη δημιουργική γραφή, τη λογοτεχνία και τις εκδόσεις στο Κολέγιο Έμερσον και έχει πάρει μεταπτυχιακό στη μυθοπλασία από το Πανεπιστήμιο Λέσλι. Ζει στη Βοστόνη με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους.

CANDACE BUSHNELL
candacebushnell
Η ΚΑΝΤΑΣ ΜΠΑΣΝΕΛ γεννήθηκε το 1958. Είναι συγγραφέας του πολυσυζητημένου και ευπώλητου μυθιστορήματος Sex and the city, όπως και άλλων μυθιστορημάτων για νέους και ενηλίκους. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το Sex and the City, το Lipstick Jungle, αλλά και το The Carrie Diaries έχουν μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία στην τηλεόραση. Σήμερα η συγγραφέας ζει στη Νέα Υόρκη.
 
Joomla Social by OrdaSoft!