Βιβλία

Στον Καθρέφτη

 
Στον Καθρέφτη
Μαρίνα Πετροπούλου
Εκδόσεις Λιβάνη

   Η ιστορία της Χριστίνας θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε γυναίκας που διαλέγει το λάθος άνθρωπο. Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν και εμάς. Μέσα από ένα σχετικά δυναστικό οικογενειακό περιβάλλον, η Χριστίνα προσπαθεί να βρει τον έρωτα και την αγάπη μέσα από λάθος σχέσεις. Η ζωή όμως δεν είναι ρόδινη και τα χαστούκια που σου δίνει είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα. Φυσικά και δεν πρέπει να το βάζεις κάτω, αλλά δεν πρέπει να περνάς αβίαστα τα «κόκκινα» φανάρια που σου ανάβει η ζωή.
 
stonkathrepti

   Μετά από μια σχέση που τέλειωσε άδοξα, η ηρωίδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Αλλάζει πόλη, δουλειά, αλλά και συνήθειες. Πηγαίνει σε ψυχαναλυτή πιστεύοντας ότι θα ξορκίσει το κακό, θα μάθει από τα λάθη της αλλά και θα λύσει θέματα του παρελθόντος με τον εαυτό της. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και κάπου εκεί γνωρίζει τον άνθρωπο που θα της δώσει πιο κάτω το μεγαλύτερο χτύπημα.

   Ο Στάθης φαίνεται, κατά τα λεγόμενά του, προσγειωμένος, με πολύ καλή δουλειά και δίνει στη Χριστίνα απλόχερα αγάπη, ζεστασιά και εμπιστοσύνη. Η ίδια, παρόλο που τα συναισθήματά της δεν είναι δυνατά, θεωρεί το Στάθη μια «εύκολη λύση» και ίσως τη μοναδική της ευκαιρία στον κόσμο για να γίνει ευτυχισμένη. Ευκολόπιστη ως χαρακτήρας, μπαίνει στη δίνη αυτής της σχέσης και μετά από πολλές πιέσεις από τη μητέρα της παντρεύεται. Η ζωή της θυμίζει παραμύθι αλλά δεν υπάρχει στο τέλος happy end…

   Η αλήθεια για το Στάθη βγαίνει στη φόρα όταν εκείνος εξαφανίζεται, έχοντας πάρει σχεδόν τα πάντα και έχοντας αφήσει τη Χριστίνα χρεωμένη και ανήμπορη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι παλιές της αμαρτίες είναι αυτές που την τιμωρούν τώρα. Οι λάθος επιλογές στη ζωή της βγήκαν μπροστά και την ταρακούνησαν συθέμελα. Της έδωσαν άραγε το μεγάλο «χαστούκι» που χρειαζόταν για να πάρει το μάθημα που δεν είχε από πριν; Έπρεπε να ανεβεί το δικό της Γολγοθά και να πάρει αποφάσεις που θα άλλαζαν ριζικά τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει. Η ζωή δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Αν δεν είσαι μαχητής, η ζωή θα σε προσπεράσει και θα χαθεί σε μια στιγμή.
 
petropoulou2004

   Η Μαρίνα Πετροπούλου «κέντησε» μια υπέροχη ιστορία τόσο καλά δομημένη, που η ανατροπή που έρχεται δεν είναι κάτι που φαντάζεται ο αναγνώστης. Οι χαρακτήρες είναι γήινοι και θα έλεγα πολυδιάστατοι, μέσα από την απλότητά τους. Τα συναισθήματα που πηγάζουν από κάθε σελίδα ανάγνωσης είναι πολύ δυνατά, παρόλο που κινούνται μέσα από τους αντίθετους δρόμους των ηρώων.

   Το βιβλίο «Στον Καθρέφτη» θα σας συνεπάρει από τις πρώτες σελίδες. Θα το αγαπήσετε και θα μοιραστείτε τους προβληματισμούς αλλά και τα συμπεράσματά σας για τη ζωή με τους ήρωές του. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί το αγαπήσαμε και εμείς.

Καλές αναγνώσεις!
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρονών. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης ασχολήθηκε με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκεί μέχρι σήμερα.
Joomla Social by OrdaSoft!