= Στο κόκκινο και στο γαλάζιο
Βιβλία

loogoo

Στο κόκκινο και στο γαλάζιο

 
Στο κόκκινο και στο γαλάζιο
Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου
Εκδόσεις Λιβάνη
 
   Η Λουκία είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα, είναι μητέρα αλλά και εργαζόμενη. Έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζεται μια αλλαγή. Χρειάζεται να βγει από το τέλμα της καθημερινότητας, να ακολουθήσει τα όνειρά της. Η αλλαγή που επιλέγει, το ταξίδι αυτό, τη βγάζει στο Γαλαξίδι. Μια όμορφη περιοχή, που την κάνει να βλέπει ίσως και τον κόσμο με άλλα μάτια. Μέσα από μια βόλτα στα σοκάκια, εντοπίζει ένα αρχοντικό και της έρχεται η ιδέα να ανοίξει ένα κατάστημα.

stokokkino2022   Φυσικά πρέπει να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, που δεν είναι άλλος από τον Αρίστο, έναν αρρενωπό άνδρα, χωρισμένο και εκείνο, με μια κόρη, ο οποίος βιώνει τη δική του μοναξιά. Ίσως να ήταν γραφτό; Ίσως να έτυχαν οι συγκυρίες, αλλά αυτοί οι δυο άνθρωποι «μπλέκουν» και ρομαντικά και συνεταιρίζονται πάνω στην ιδέα της Λουκίας. Ο Αρίστος κατάγεται από παλιά και τρανή ναυτική οικογένεια και εξιστορεί στη Λουκία την ιστορία του. Παράλληλα, στη ζωή του Αρίστου θα έρθουν φουρτούνες, όπου…

   Το βιβλίο σφύζει από ζωή. Έχει τη δυνατότητα να σε ταξιδέψει σε δύο κόσμους μέσα από το παρελθόν και το παρόν, με σημείο αναφοράς το αρχοντικό. Και οι δύο ιστορίες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου έχουν μια απίστευτη δυναμική και θα σε κρατήσουν ως το τέλος. Οι εικόνες που δημιουργεί υφαίνονται με μεγάλη μαεστρία από τους δυο συγγραφείς. Από τη μια το παρελθόν, με το Γαλαξίδι να είναι το επίκεντρο του εμπορίου, με τα γαλαξιδιώτικα ιστιοφόρα να πηγαίνουν σε Μασσαλία, Λιβόρνο, Βενετία και Οδησσό. Ο αποχωρισμός και η αβεβαιότητα για το αν θα ξαναδείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα… Άλλωστε, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τη θάλασσα. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να σε «κατασπαράξει». Φυσικά οι ναυτικοί την σέβονται και την αγαπούν, αλλά δεν έπαυε να αποτελεί φόβο για τους ανθρώπους. Από την άλλη, το παρόν με τα δικά του σημάδια αλλά και ιστορίες.

   Οι ιστορίες σε ταξιδεύουν με μεγάλη οικειότητα σε έναν κόσμο που διψάς να μάθεις για αυτόν και οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι γήινοι, τρωτοί αλλά και μοναδικοί συνάμα. Υπάρχουν εντάσεις, δολοπλοκίες αλλά και ανατροπές. Το βιβλίο γίνεται μια υπέροχη περιπέτεια για τον αναγνώστη, αλλά δεν στέκεται μόνο σε αυτό. Μέσα από τις ιστορίες αναδεικνύεται η αγάπη αλλά και η αρετή, η ντομπροσύνη, το ήθος και η πίστη στη ζωή και τους ανθρώπους.

   Οι συγγραφείς έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουν δέσει πολύ μαγικά τις δύο ιστορίες και έχουν δώσει με σαφή αλλά και κινηματογραφικό τρόπο πολλές φορές τα γεγονότα. Ένα από τα πολύ δυνατά βιβλία αυτής της χρονιάς που δεν πρέπει να χάσετε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Αλεξάνδρου Γιάννης & Μαρίνα
 
O Γιάννης και η Mαρίνα Aλεξάνδρου γεννήθηκαν στην Aθήνα. Έχουν τεχνική εταιρεία. O Γιάννης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο του Άαχεν στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του Mιλάνου. Mιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.

H Mαρίνα σπούδασε διακόσμηση στη Σχολή Bακαλό και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Mιλάνου. Mιλάει γαλλικά και ιταλικά.
Oι δυο τους έχουν έναν γιο. Το ζευγάρι είναι στον συγγραφικό χώρο πάνω από είκοσι χρόνια με μεγάλες επιτυχίες.
 
alexandrou
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία