Βιβλία

Στο κεφάλι μου

 
Μιχάλης Σκολιανός
Στο κεφάλι μου
Εκδόσεις Βακχικόν

   Η νουβέλα του Μιχάλη Σκολιανού, «Στο κεφάλι μου», μου δημιούργησε πολλά και αντικρουόμενα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Θυμός, έκπληξη, λύπη… Όλα πάλευαν για να κατακτήσουν τον έλεγχο του κέντρου των συναισθημάτων μου. Και τελικά, ο μόνος που στέφθηκε νικητής είναι ο ίδιος ο συγγραφέας, καθώς με παρέσυρε με την αφήγησή του και με αιχμαλώτισε εκεί, δίπλα στον μπερδεμένο ήρωά του.
 
stokefalimou22

   Χωρίς να κουράζει καθόλου, η ιστορία ρέει αβίαστα και ο Μιχάλης Σκολιανός απογυμνώνει τη σήψη της κοινωνίας χωρίς ενοχές. Με άμεση, λιτή γραφή, πολλές φορές αιχμηρή, ίσως περισσότερο αιχμηρή και ωμή απ’ όσο αντέχω, φιλοσοφεί θέτοντας τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Δεν χαρίζεται, δεν έχει διάθεση να παίξει κρυφτούλι, επιτίθεται σαν πεινασμένο αρπακτικό στο αιμόφυρτο θήραμά του, την κοινωνία, βασανίζοντάς την αργά, όχι για να τη σκοτώσει αλλά για να της δείξει τον δρόμο προς την ελευθερία. Τη δική του ελευθέρια…

   Διαπρύσιος κήρυκας της δικαιοσύνης και της ειλικρίνειας ή διαπρύσιος επικριτής της ματαιότητας του κόσμου τούτου; Όποια κι αν είναι η απάντηση, είτε συμφωνεί κάποιος με τη φιλοσοφία του Μιχάλη Σκολιανού είτε διαφωνεί, το σίγουρο είναι πως αυτός ο… μειλίχια άτεγκτος συγγραφέας είναι νουνεχής και έχει να δώσει ακόμη πολλά.

Με κοιτάζει; Είμαι σίγουρος ότι με κοιτάζει. Μα είναι δυνατόν μια τόσο ωραία κοπέλα να κοιτάζει εμένα; Μήπως δεν είναι τόσο ωραία; Τη βλέπω ωραία επειδή είμαι μεθυσμένος; Και αν όμως όντως είναι ωραία; Όπως μου φαίνεται αυτήν τη στιγμή; Πρέπει να πάω να της μιλήσω. Πότε θα έχω ξανά την ευκαιρία να κάνω κάτι με μια τόσο ωραία κοπέλα; Και γιατί να μην έχω ξανά ευκαιρία; Αυτή η έλλειψη αυτοεκτίμησής μου…
 
skolianos22
 
   Ένας νεαρός άντρας τριάντα χρονών, μεθυσμένος σε ένα μπαρ, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του να πάει να μιλήσει σε μια κοπέλα που – νομίζει ότι – τον κοιτάζει. Μια νουβέλα για την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να βρει τη θέση του σε έναν απρόσωπο κόσμο, μα κυρίως ένα βιβλίο για την απώλεια και την αναζήτηση της αγάπης ως υπαρξιακή ανάγκη.

John Emmans

Buy the book HERE! 

Βιογραφικό :
O Μιχάλης Σκολιανός γεννήθηκε το 1983 στο Μάντσεστερ, στις ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Η διδακτορική διατριβή του, Εξελικτισμός και Σχετικισμός στο Δίκαιο. Διάλογος μεταξύ φυσικού και θετικού δικαίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα.
 
Joomla Social by OrdaSoft!