= Σημαδεμένη Πέμπτη
Βιβλία

loogoo

Σημαδεμένη Πέμπτη

 
Σημαδεμένη Πέμπτη
των Nicci French
Εκδόσεις Διόπτρα

   Όταν η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν άφηνε το βαρετό Σάφολκ, την παράκτια περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ήταν αποφασισμένη να μην επιστρέψει ποτέ. Άφηνε πίσω της φίλους και οικογένεια, παλιούς έρωτες και τα πρώτα της χρόνια, αλλά και οδυνηρές αναμνήσεις. Ένα παρελθόν το οποίο δεν θα επέτρεπε να της καταστρέψει τη ζωή.
 
simademenipempti
   Όμως, χρόνια αργότερα, μια παλιά συμμαθήτρια επισκέπτεται τη Φρίντα στο Λονδίνο και της ζητά να βοηθήσει την έφηβη κόρη της. Τότε αναδύονται μνήμες από καιρό θαμμένες. Και το έγκλημα που ακολουθεί δεν αφήνει πια στη Φρίντα άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στη γενέτειρά της για να αντιμετωπίσει το ίδιο της το παρελθόν. Και μαζί με αυτό, τα τέρατα που κανείς άλλος εκτός από εκείνη δεν πίστεψε πως ήταν αληθινά...

   Μέσα σε μια ομίχλη από συγκρουόμενες αφηγήσεις, κρυμμένα μυστικά και αμφισβητήσιμα άλλοθι, η Φρίντα δεν μπορεί πια να εμπιστευτεί κανέναν και προσπαθεί μόνη της να ενώσει τα κομμάτια της ανατριχιαστικής αλήθειας του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Προτού άλλος ένας αθώος χάσει τη ζωή του...

Η Best Seller σειρά με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
niccifrench
 
Το όνομα Nicci French είναι ψευδώνυμο για το συγγραφικό ζεύγος των δημοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι μόνο στη συγγραφή αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεμένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν άλλα δεκατρία μυθιστορήματα που έγιναν επιτυχίες με την υπογραφή Nicci French. The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Land of the Living, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit και Blue Monday, Tuesday’s Gone και Waiting For Wednesday.

   Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε πως ήταν και η Φρίντα στην εφηβεία και γιατί έριξε μαύρη πέτρα πίσω της. Έχει μια κεντρική θέση σε αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα το παρελθόν της και τα συμβάντα που την οδήγησαν στον άνθρωπο που είναι σήμερα. Είναι σκληρή και συμπονετική αλλά κρατά πολύ καλά κρυμμένα τα συναισθήματα της. Αρνείται να υποκύψει στα πρέπει και ζει τη ζωή της με τους δικούς της όρους. Αυτό είναι ένα βιβλίο που παίρνει στα σοβαρά το βιασμό,  δεν το μεταχειρίζεται ως υπερβολική χρήση και βολική συσκευή. Διερευνά τι σημαίνει και τι επιπτώσεις έχει.

 Απολαυστική πλοκή, συνεχής δράση, έντονα στοιχεία και κλιμακωτοί χαραχτήρες συντελούν σε ένα απίστευτα καλογραμμένο βιβλίο που θα σας καθηλώσει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!