= Σειρά βιβλίων: The School Of Life
Βιβλία

loogoo

Σειρά βιβλίων: The School Of Life


Εκδόσεις Πατάκη
 
Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία
Συγγραφέας: Philippa Perry
 
   Το Σχολείο της Ζωής είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση των μεγάλων ερωτημάτων της ζωής.
 
isorropia
   "Δε διαθέτουμε όλες τις απαντήσεις, μπορούμε όμως να σας στρέψουμε προς μια ποικιλία χρήσιμων ιδεών - από τη φιλοσοφία ως τη λογοτεχνία, από την ψυχολογία ως τις οπτικές τέχνες - οι οποίες εγγυημένα εμψυχώνουν, προκαλούν, καλλιεργούν και παρηγορούν". Αλαίν Ντε Μποτόν, υπεύθυνος για τη σειρά βιβλίων «Το Σχολείο της Ζωής».
 
   Αυτή η περίοδος είναι πρωτόγνωρη για αρκετούς ανθρώπους στον πλανήτη. Η έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια μας περιγράφει πως λειτουργεί το μυαλό μας και μέσα από τα τέσσερα στάδια. Αυτοπαρατήρηση, τη σχέση μας με τους άλλους, τη διαχείριση του άγχους και την προσωπική ιστορία του καθενός. Έτσι θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την απαραίτητη ευελιξία που μας εξασφαλίζει ψυχική υγεία και προσωπική εξέλιξη.

   Στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά πολύ απλών ασκήσεων κατά την άποψή μου, μας βοηθά να δυναμώσουμε την προσαρμοστικότητα μας, να ενισχύσουμε την αίσθηση προοπτικής που έχουμε στη ζωή μας και να αυξήσουμε τη δημιουργικότητά μας.
 
   Ένα βιβλίο οδηγός στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε. Ευκολοδιάβαστο, πλήρως κατανοητό, μας οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα και σκέψεις για να μην χάνουμε τον στόχο μας και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με σταθερότητα, για να  βρίσκουμε πάντα τις σωστές λύσεις χωρίς να μας κυριεύει το άγχος.
 
Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο
Συγγραφέας: John-Paul Flintoff
 
kosmosAν είχατε την ευκαιρία θα αλλάζατε το κόσμο;
«Ναι, φυσικά!», θα απαντήσουμε όλοι.
Αλλά γιατί στην πράξη είναι τόσο δύσκολο;
Μήπως γιατί προτιμάμε την ήσυχη γωνιά του καναπέ μας;
Μήπως έχουμε συνηθίσει  στην ηττοπάθεια;
Μήπως το θεωρούμε αδύνατο;
 
   Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο βραβευμένος δημοσιογράφος  John-Paul Flintoff μας υπενθυμίζει με δυναμικό τρόπο ότι στο πέρασμα των γενεών οι κοινωνίες μεταμορφώθηκαν από πράξεις ατόμων που είχαν συνείδηση ότι αν δεν τους άρεσε κάτι, μπορούσαν να το αλλάξουν.

   Συνδυάζοντας πρωτότυπες οξυδερκείς παρατηρήσεις βασισμένες στην ιστορία, την πολιτική και τη σύγχρονη κουλτούρα, το βιβλίο αυτό θα σας εφοδιάσει µε το απαιτούµενο θάρρος για να υπερνικήσετε την απραξία και την αδιαφορία, θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις σημαντικότερες προσωπικές σας ανησυχίες και θα σας εμπνεύσει να κάνετε το πρώτο σηµαντικό βήµα.
 
Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα
Συγγραφέας: John Armstrong
 
hrimata
   Σπάστε την καταστροφική σχέση εξάρτησης με τα χρήματα και ανακαλύψτε την πραγματική τους αξία!

Πόσα χρήματα χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα;
Είναι ικανά να μας φέρουν την ευτυχία;
Τρομάζουμε στην ιδέα της έλλειψής τους;
Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για τα χρήματα;

   Το χρήμα είναι σαν ένας ιός. Για το χρήμα οι άνθρωποι κάνουν φριχτά πράγματα. Το χρήμα λειτουργεί με μια λογική που δεν έχει σχέση με το πόσο αξίζει, υποφέρει, δικαιούται ο καθένας.

   Η σχέση με τα χρήματα είναι σχέση που διαρκεί μια ζωή, χαρακτηρίζει την ταυτότητά μας, διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι στους άλλους, συνδέει και χωρίζει γενιές.

   Το χρήμα είναι ο στίβος όπου δοκιμάζεται η απληστία και η γενναιοδωρία, όπου ασκείται σοφία και εκδηλώνεται απερισκεψία.

   Όλες οι θεμελιώδεις έννοιες που εξουσιάζουν την ζωή μας ορίζονται σχεδόν πάντα με το χρήμα.

   Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τα αισθήματά μας απέναντι στα χρήματα, με απώτερο σκοπό να ανακαλύψουμε τι είναι για μας τελικά σημαντικό στη ζωή.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!