Βιβλία

Ροζ Στόρι

 
Ροζ Στόρι
Γεωργία Δεμίρη
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Αλήθεια τώρα, Σύμπαν; Είναι δυνατόν να ταιριάξει ένας απλός άνθρωπος με έναν που έχει γεννηθεί μέσα στα πλούτη; Τι παιχνίδια μαστορεύεσαι; Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή μια Σταχτοπούτα να βρει τον πρίγκηπα του παραμυθιού; Τι λες, είναι;
 
roz03

   Η Σπυριδούλα Συγγρού, ορφανή, μεγαλωμένη σε ίδρυμα, πρώην βουλιμική. Με διευρυμένη την ιδέα της ισότητας, του αγώνα των τάξεων και μόνιμη φοιτήτρια Νομικής, καθώς δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά. Βρίσκεται να δουλεύει για ένα νυχτοκάματο σερβιτόρα σε στριπτιζάδικο. Εκεί λοιπόν καταλύει ο Βλαδίμηρος Ζαχάροβ – Ευγενικός (διπλό το επώνυμο, διπλά και τα προσόντα του νέου… κούκλος, υπερόπτης, γυναικάς, κακομαθημένος) που μόνο ευγενικός δεν είναι. Του γυαλίζει η σερβιτόρα, κάνει κίνηση (δεν έχει μάθει να δέχεται το όχι… είπαμε, όλα στο πιάτο για τον πρίγκηπα) και μετά από ένα παθιασμένο φιλί η Σπυριδούλα του αδειάζει το ουίσκι στο πρόσωπο. Φυσικά και δεν το περίμενε, φυσικά και έγινε Τούρκος και φυσικά η Σπυριδούλα τα μάζεψε και έφυγε. Αλησμόνητη του έμεινε, θέλω να σας πω. Έψαχνε απεγνωσμένα να τη βρει αλλά είχε χαθεί από προσώπου γης (έτσι νόμιζε).

   Η Σπυριδούλα έψαχνε απεγνωσμένα δουλειά αλλά και τον έρωτα. Τα βρήκε και τα δύο στο σπίτι της κυρίας Σκλαβούνου. Χρειάστηκε βέβαια να γίνει μια άλλη, καθώς η κυρία δεν προσελάβανε όμορφες υπηρέτριες. Είχε και αυτή τα δίκια της μια και ο ένας κανακάρης είχε φετίχ με τις υπηρέτριες. Παιδιά… τι να τα κάνεις, να τα σκοτώσεις; Ο μεγάλος όμως γιός, από τον πρώτο της γάμο, τα είχε όλα στρωμένα, καθώς διατάζει η τάξη τους. Δουλειά και αρραβωνιαστικιά με παρά. Διότι τα λεφτά στα λεφτά πάνε.

   Στο όμορφο νησί της Χίου, στη βίλα που παραθερίζει η οικογένεια Σκλαβούνου, στην οποία δουλεύει η Σπυριδούλα, καταφτάνει ο μεγάλος γιός και δεν είναι άλλος από το Βλαδίμηρο.

   Τα ευτράπελα ξεκινούν, ο έρωτας «πυρώνει» και η Σπυριδούλα μένει έγκυος. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Βλαδίμηρος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί της καταστάσεως, η εταιρεία του πάει για φούντο και ο τρελός θείος, αδερφός του πατέρα του, ζητά απόγονο για να του δώσει λεφτά. Χωρίζει λοιπόν την επίσημη αρραβωνιαστικιά και ζητά σε γάμο τη Σπυριδούλα. Η ζωή μοιάζει τέλεια, σκέφτεται η ηρωίδα μας. Όλα αυτά μέχρι να μάθει την αλήθεια. Ο θείος από την άλλη, λεφτά δεν δίνει. Έχει άλλα σχέδια για τη Σπυριδούλα, καθώς της ζητά να αφήσει το Βλαδίμηρο και να μείνει μαζί του (γεροντοέρωτες). Τα λουριά σφίγγουν, όπως καταλαβαίνετε και τελικά ο πρίγκηπας υποκύπτει στις πιέσεις της μαμάς και της πρώην και αφήνει τη Σπυριδούλα έτσι ώστε να καρπωθεί τα λεφτά της προίκας της Δεσποινίδος Ταγματάρχη – πρώην αρραβωνιαστικιάς και νυν μετά.

   Η Σπυριδούλα καταλήγει στο σπίτι ενός φίλου και παίρνει απόφαση να φύγει στο εξωτερικό. Να κάνει μια νέα αρχή για αυτήν και το παιδί της. Όμως η μοίρα της επιφυλάσσει το happy end που αποζητά. Ο πρίγκηπας τελικά δεν είναι τόσο αναίσθητος, έχει αισθήματα βαθιά για τη Σπυριδούλα και οι μηχανορραφίες της μαμάς Σκλαβούνου έρχονται τούμπα.

   Η Γεωργία Δεμίρη για φέτος μας έχει ετοιμάσει το πιο γλυκό παραμύθι που έγινε πραγματικότητα. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε πολλά χιουμοριστικά στοιχεία, αρκετά ευτράπελα καθώς και αλησμόνητα μαθήματα. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι στις σημαντικές στιγμές του βιβλίου η συγγραφέας «μπαίνει» και μας ανοίγει τις σκέψεις των πρωταγωνιστών. Μπορούμε να καταλάβουμε πιο άμεσα τον ψυχισμό τους αλλά και την πάλη που γίνεται στο μυαλό τους.

   Εκπληκτικό βιβλίο που θα διαβάσετε απνευστί. Της ευχόμαστε τα καλύτερα!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

   Η Γεωργία Δεμίρη γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας σε ΜΜΕ όπως το STAR CHANNEL, o ANT1, o ALPHA κ.ά. Παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν εννέα μυθιστορήματά της.
 
roz02
Joomla Social by OrdaSoft!