= Ρεβέκκα
Βιβλία

loogoo

Ρεβέκκα

 
Ρεβέκκα
του Manfred Dierks
Εκδόσεις Λιβάνη
 
   Όσοι είχαν βρεθεί μαζί της στο νησί κοιτούσαν τώρα μπροστά, για να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.
 
   Πολύ πίσω, στο λυκόφως του ορίζοντα του πολέμου, έβλεπαν καμιά φορά το περίγραμμα μιας μικρής βάρκας, που κουβαλούσε ένα θησαυρό από χρυσό και πετράδια...
 
revekka   Δύο άγνωστοι συναντιούνται τυχαία στην Αίγυπτο την ταραγμένη δεκαετία του 1950. O Γερμανός Λουτς Βόλτερς, αποτυχημένος φοιτητής φιλοσοφίας, και η Ελληνίδα Ρεβέκκα Καμίτση, ενεργό μέλος της αντίστασης κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.Σύντομα η γνωριμία τους εξελίσσεται σε μια σφοδρή ερωτική σχέση. Ωστόσο, εμπόδιο σε ένα κοινό μέλλον μπαίνει η βασανιστική ενοχή που κυνηγά τη Ρεβέκκα από τη Λέρο...
 
   «Όταν λείπει το φως, τα σύνορα του κορμιού αλλάζουν. Τα αγγίζεις, τα μυρίζεις, τα γεύεσαι. Μαζί φθίνουν, γιατί σε έχουν αφήσει να τα πλησιάσεις πολύ. Τώρα γίνονται τόποι συνάντησης, μυστικά σημεία στα οποία το ένα κορμί εμφανίζεται στο άλλο στην πληρότητά του. Στο φιλί ο Λουτς ένιωσε την κίνηση της πλάτης της Ρεβέκκας, μύρισε το λάδι με το οποίο είχε χτενίσει τα μαλλιά της, γεύτηκε το απαλό αλάτι στην επιδερμίδα του μπράτσου της. Το δικό της κορμί επικεντρώθηκε στο μαλακό, ζεστό σημείο του φιλιού κι από κει μεγάλωσε και έγινε κάτι νέο».
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Μάνφρεντ Ντιρκς γεννήθηκε το 1936 στη Λειψία. Σπούδασε γερμανική φιλολογία, φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη και το Φράιμπουργκ.
Από το 1984 διδάσκει θεωρία λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ.
Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του γερμανικού συλλόγου Τόμας Μαν (1994-2006).
Έχει γράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και δύο ακόμα μυθιστορήματα. Der Wahn und die Traume.
 
revekka02   Η Ρεβέκκα και ο Λουτς βιώνουν έναν ορμητικό έρωτα, όχι σαν αυτό τον παραμυθιών… Ζουν έναν έρωτα που θα διαλυθεί, καθώς το ένοχο παρελθόν της Ρεβέκκας δεν τους αφήνει να χαρούν. Αναγκάζεται να μιλήσει στον αγαπημένο της  για το 1941 στη Λέρο, την αντίσταση, τον έρωτα  με έναν Έλληνα Ιερολοχίτη και έναν Εβραίο παρτιζάνο μέλος του ΕΛΑΣ. Του μιλά για την πείνα, την εξαθλίωση, το θάνατο και του παραθέτει την ομολογία της. Το ταξίδι ξεκινά και για τους δύο, ο ένας θυμάται και ο άλλος βιώνει μαζί του όλη την ιστορία.

   Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τα χέρια του μετρ Dierks, ο οποίος με τη γνώση του για την ελληνική αντίσταση και την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας, πλάθει μια ιστορία τόσο έντονη που σε μαγεύει… Βολτάρεις παρέα με τους ήρωες στα στενά σοκάκια της Λέρου, βιώνεις την κατοχή, την αντίσταση, την προδοσία, αντιστέκεσαι μαζί τους και πολεμάς τον εχθρό με όλο σου το είναι.

   Η Ρεβέκκα προσπαθεί να βρει τη λύτρωση μέσα από την εξιστόρηση του παρελθόντος και να εξαγνιστεί από τις αναμνήσεις που την στοιχειώνουν.

   Δυνατό, καθηλωτικό, υπόσχεται να σας κρατήσει συντροφιά με χαρακτήρες ρεαλιστικούς, με πάθη και αγωνίες.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!