= Πυραμίδα
Βιβλία

loogoo

Πυραμίδα

 
Πυραμίδα
Του David Gibbins
Εκδόσεις Διόπτρα
 
   Για χιλιάδες χρόνια, η Αίγυπτος ήταν η χώρα στην οποία άκμασε ένας πλούσιος και εξελιγμένος πολιτισμός. Έπειτα έγινε το πεδίο ανακαλύψεων για αρχαιολόγους και εξερευνητές. Τώρα οι δρόμοι του Καΐρου δονούνται από τη βία της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη χώρα. Αντιμετωπίζοντας το θανάσιμο κίνδυνο, ο Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του έχουν συγκεντρώσει τα κομμάτια ενός εκπληκτικού γρίφου, η επίλυση του οποίου απειλεί την ίδια τους τη ζωή.

   Ο Τζακ Χάουαρντ βρίσκεται μπροστά σε ένα μυστήριο κρυμμένο μέσα στη μεγάλη πυραμίδα, έπειτα από μια ανακάλυψη στην Ερυθρά Θάλασσα και τη μαρτυρία ενός άντρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο άντρας αυτός απέδρασε πριν από 110 χρόνια από ένα λαβύρινθο κάτω από το Κάιρο. Η ομάδα του Τζακ μπαίνει στο φονικό στόχαστρο μιας βίαιης εξτρεμιστικής οργάνωσης που είναι αποφασισμένη να καταστρέψει οποιονδήποτε της σταθεί εμπόδιο.
 
pyramida
   Καθώς οι άνθρωποι μάχονται και χάνουν τη ζωή τους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, ο Τζακ αγωνίζεται για μια ανακάλυψη ικανή να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την πιο θαυμαστή ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ. Της εξόδου του Μωυσή από την Αίγυπτο και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την ανθρωπότητα.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο David Gibbins είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας, αρχαιολόγος και παγκόσμια αυθεντία στην εξερεύνηση αρχαίων ναυαγίων και καταποντισμένων πόλεων. Πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή, διετέλεσε για μία δεκαετία καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, διδάσκοντας Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και των Πολιτισμών.
Τα βιβλία του, Ατλαντίς, Ο Θησαυρός των Σταυροφόρων, Το Χειρόγραφο, Η Μάσκα της Τροίας, Οι Θεοί της Ατλαντίδας, Τotal War Rome I: Καταστρέψτε την Καρχηδόνα, Το Σπαθί του Αττίλα και Φαραώ, πούλησαν πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε 29 γλώσσες.

   Άλλο ένα βιβλίο με την παρέα του Τζακ Χάουαρντ να εξερευνούν μια πιθανή υπόγεια διάβαση που μπορεί να τους οδηγήσει σε κρυφό δωμάτιο θαμμένο κάτω από την άμμο της Αιγύπτου. Η χώρα είναι σήμερα διχασμένη από αντιμαχόμενες φατρίες που μάχονται για τον έλεγχο της κυβέρνησης.

   Εν τω μεταξύ, βαθιά κάτω από τα νερά του Νείλου, ο Χάουαρντ ψάχνει για ένα βυθισμένο πέρασμα που μπορεί να οδηγήσει στον ανεξερεύνητο τάφο του Ακενατόν, του Φαραώ που προσπάθησε να γυρίσει την Αίγυπτο από τον πολυθεϊσμό στο μονοθεισμό και την λατρεία του Θεού του Ήλιου, Ατόν.

   Ήταν αυτός ο Φαραώ που αναφέρεται  στην Αγία Γραφή, ο οποίος έστειλε το άρμα του στρατού του στην Ερυθρά Θάλασσα, κυνηγώντας το Μωυσή και τους ανθρώπους του, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή στην Αίγυπτο;

   Ο Τζακ θα προσπαθήσει να βρει την ιστορική σύνδεση που θα αλλάξει τα χρονικά της γραπτής ιστορίας για πάντα. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια, να κατανικήσει τους φόβους του να αντιπαρατεθεί με επαναστάτες, διεφθαρμένους αξιωματούχους, διερευνώντας τις αρχαίες σήραγγες που προστατεύουν τα μυστικά ενός από τους πιο ενδιαφέροντες Φαραώ της Ιστορίας της Αιγύπτου.

   Ποια η ανακάλυψη; Θα αξίζει τόσο μπελά που έβαλε στο κεφάλι του; Βρείτε τις απαντήσεις στις σελίδες αυτού του τρομερού βιβλίου.

   Ο David Gibbins δεν χρειάζεται συστάσεις, οι λάτρεις του είδους τον έχουν θεό τους. Ο τρόπος που πλέκει τις ιστορίες του, που καταφέρνει να σε συναρπάσει με τη γραφή και τις περιγραφές των μνημείων, των ανθρώπων, τη ζωντάνια των χαρακτήρων, είναι μοναδικός.  Το όνομά του είναι η καλύτερη υπογραφή ότι το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου θα σου δώσεις τις πιο έντονες και δυνατές στιγμές.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!