Βιβλία

Ψυχική Βιταμίνη

 
Κατερίνα Τσεμπερλίδου
Ψυχική Βιταμίνη
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Πολεμάμε 14 μήνες τώρα έναν αόρατο εχθρό, έναν ιό που μας έχει καταδικάσει στη μοναξιά, την αβεβαιότητα, τον φόβο, στον κοινωνικό και πολιτισμικό αποκλεισμό, ενώ έχει περάσει πολλούς συνανθρώπους μας στην αντιπέρα όχθη. Ακούμε συνεχώς να μιλούν για ένα restart, ότι θα πρέπει να γίνει μια ολική επανεκκίνηση. Κοιτάμε δύσπιστα και σκεφτόμαστε «Από πού όμως θα ξεκινήσει όλο αυτό»; Από τον ίδιο μας τον εαυτό. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, αλλιώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνουμε γραφικοί, περιμένοντας ένα θαύμα που δεν θα έρθει ποτέ.

   Στο νέο της βιβλίο η Κατερίνα Τσεμπερλίδου καταπιάνεται με όλα όσα μας κρατούν πίσω, με όλα όσα φοβόμαστε να αποκαλύψουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Μέσα από εξήντα ένα μικρά κεφάλαια, δίνει την ώθηση για να βρει ο καθένας από μας τις δικές του προσωπικές λύσεις, να γίνει ο καλύτερός του εαυτός, να σταματήσει να ακούει ή να δίνει σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι. Οι άλλοι δεν είναι εκείνος. Να δώσει σημασία στις δικές του ανάγκες και να κάνει τη ζωή του πιο ευτυχισμένη, πιο ισορροπημένη, πιο ανθρώπινη. Έτσι θα μπορέσει να δώσει την ίδια σημασία και για το σύνολο. Θα ανακαλύψει πως μέσα από τις δικές του ανάγκες μπορεί να δει και τις ανάγκες του διπλανού του, να κατανοήσει και να αφουγκραστεί την κοινωνία που μάχεται μέσα από σκοτεινά σοκάκια κακεντρέχειας, ζήλιας και αρνητισμού.
 
psyhikivitamini21

   Αν κάποιος μιλά άσχημα για σένα, είναι δικό του θέμα και εκείνος είναι υπόλογος. Δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι με ανθρώπους αυτών των μικροτήτων. Προσπάθησε να βλέπεις ότι πίσω από κάτι αρνητικό υπάρχει κάτι θετικό. Μπορείς να ξεκαθαρίσεις πολύ εύκολα τον κοινωνικό σου περίγυρο. Βάλε όρια, θέσε στόχους, δώσε σημασία σε ανθρώπους που αξίζουν, πάρε τις δικές σου αποφάσεις, έχε διαλλακτικότητα και διόραση. Κράτα τα μαθήματα του παρελθόντος και τις καλές στιγμές και σταμάτα να παραπονιέσαι. Η ζωή συνεχίζεται και αν της δώσεις τη σημασία που της πρέπει, έχεις να ζήσεις πολλές όμορφες εκπλήξεις. Μην θεωρήσεις τίποτα δεδομένο στη ζωή σου. Πάλεψε για ό,τι αγαπάς και νοιάζεσαι. Σταμάτα να αγχώνεσαι για το μέλλον, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί παρακάτω. Ζήσε το σήμερα, αγάπησε τον εαυτό σου.

   Αυτά και πολλά ακόμα θα διαβάσετε σε αυτό το υπέροχο βιβλίο και θα σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε για να κάνετε τη δική σας επανεκκίνηση.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
tsemperlidoy21

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.
 
Joomla Social by OrdaSoft!