= Ψίθυροι Στις Φλόγες
Βιβλία

loogoo

Ψίθυροι Στις Φλόγες

 
Ψίθυροι Στις Φλόγες
της Ευαγγελίας Ευσταθίου
Εκδόσεις Λιβάνης
 
   Ζωές καταστρέφονται μέσα σε μία νύχτα. Η λαίλαπα της φωτιάς κατακαίει ενοχές, αθωότητες, νιάτα και συνειδήσεις. Η εννιάχρονη Σεμίνα Μαργέτη παραδίδεται στο θάνατο της ψυχής της την ώρα που η μητέρα της αφήνει την τελευταία της πνοή ανήμπορη στις φλόγες. Μοναδική αμαρτία της Ηλέκτρας Φωτεινού είναι το ότι ερωτεύτηκε με πάθος λάθος άνθρωπο.

Ένας ο ένοχος ή μήπως πολλοί;

   Δαμιανός, Στέφανος, Ρούσσος. Τρία πρόσωπα που επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους το ρου των γεγονότων. Κάποιοι εφησυχάζουν και κάποιοι βασανίζονται από ορμητικά ποτάμια αμφιβολίας. Ίσως και ενοχής. Οι ψίθυροι σιγανοί, σχεδόν βουβοί στην αρχή, χρόνο με το χρόνο αρχίζουν να κραυγάζουν.

psithiroifloges   Και εκείνη, η μικρή Σεμίνα, που από ένα παιχνίδι της μοίρας έχει επιβιώσει, επιστρέφει ως Σεμέλη Σοφιανού είκοσι ένα χρόνια αργότερα, αναγεννημένη από τις ίδιες της τις στάχτες, για να πάρει την εκδίκησή της από τον υπαίτιο της τραγωδίας, ο οποίος ζει και βασιλεύει χάρη στα λεφτά της μητέρας της.

   Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται όταν οι σύμμαχοι αποδεικνύονται εχθροί. Και οι εχθροί ίσως είναι εκείνοι που κρατάνε το κλειδί της αγάπης, καθώς οι μάσκες πέφτουν.

   Θα κοπάσουν μια μέρα οι ψίθυροι στις φλόγες; Θα αποκατασταθεί η αλήθεια; Θα μπορέσει να αναδυθεί η ελπίδα και να σκαρφαλώσει στο σκοτεινό ουρανό, όταν όλοι νόμιζαν πως θάφτηκε κάποτε ολόκληρη στις στάχτες;

   "Μπορούσε να ξεγελάσει τους πάντες εκτός από τον ίδιο της τον εαυτό". Στα δικά της µάτια, χρυσαφιά σαν του µεγαλύτερου εχθρού της, η συναρπαστική Σεµέλη Σοφιανού εξακολουθούσε να µμοιάζει χαµένη και αβοήθητη σαν εγκαταλειμμένο βρέφος. Εξακολουθούσε να είναι το στρουµπουλό κοριτσάκι της παιδικής της ηλικίας, εκείνης της εποχής που χάθηκε βίαια στις φλόγες, παρασέρνοντας στα φρικτά αποκαΐδια και ολόκληρη την αθωότητά της. Τίποτα δεν ήταν ίδιο από τότε. Όλα είχαν καεί και εκείνη έµοιαζε µε παντοδύναμο φοίνικα αναγεννημένο από τις ίδιες του τις στάχτες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πειραιά.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. Ξεκίνησε να γράφει από µικρή ηλικία, στην αρχή παραµύθια και στη συνέχεια διηγήµατα.
Ασχολείται επίσης µε τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.
Είναι παντρεµένη και έχει µία κόρη και ένα γιο.
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις, Μετά την Καταιγίδα, Το Γυάλινο Ρόδο και Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι.

   Η γυναίκα στη σημερινή κοινωνία πρέπει να έχει ένα πολύπλευρο χαραχτήρα, να είναι δυναμική, επιτυχημένη σε όλα και να μπορεί να κοντράρεται με τον άνδρα που σχεδόν πάντα τη θεωρεί κατώτερη.

   Η εκδίκηση έχει πολλές παραμέτρους και θέλει πυγμή. Από την αρχή του βιβλίου μας κάνει γνωστά τα κίνητρά της, θέλει να φαίνεται σκληρή αλλά βλέπεις καθαρά πόσο έχει πληγωθεί και το μόνο που επιθυμεί είναι να εκδικηθεί τον υπαίτιο.

   Το γράψιμο της Ευσταθίου θα σας παρασύρει γιατί και η πλοκή και οι χαραχτήρες είναι τόσο απλοί μέσα στη πολυπλοκότητά τους... Σε κάθε βιβλίο τη νοιώθεις να ωριμάζει περισσότερο σαν το καλό κρασί και αφήνεσαι να μεθύσεις στις σελίδες της.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!