= Πρελούδιο Θανάτου
Βιβλία

loogoo

Πρελούδιο Θανάτου

 
Πρελούδιο Θανάτου
του Arne Dahl
Εκδόσεις Μεταίχμιο

   Σε αυτό πρωταγωνιστεί η Σέρστιν Χολμ (μία από τις δύο γυναίκες της ομάδας), της οποίας τα όρια αντοχής δοκιμάζονται. Είναι μια ιστορία αγάπης με κάθε άλλο παρά ευτυχή κατάληξη...
 
   Ο πρώην αγαπημένος της Σέρστιν Χολμ, μέλους της Ομάδας Άλφα, επίσης αστυνομικός, κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν άοπλο πρόσφυγα που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη και την απέλαση. Αποδεικνύεται ότι ο πρώην της Σέρστιν έχει αυτόκλητα αναλάβει μια ηθική σταυροφορία με βάση τη Βίβλο.
 
   Έτσι η προσωπική ζωή της γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από την Ομάδα Άλφα, η οποία για να καταλάβει τις επόμενες ενέργειες του υπόπτου πέφτει με τα μούτρα στη μελέτη της Βίβλου.
 
   Ο Σουηδός συγγραφέας για άλλη μια φορά μας παραθέτει τα κομμάτια ενός παζλ. Σε κάθε σελίδα και ένα στοιχείο ξετυλίγεται για να μας βοηθήσει να βάλουμε τα κομμάτια στο σωστό μέρος... ή έτσι νομίζουμε...
 
   Καθηλωτικό βιβλίο, με μαεστρική γραφή και χαραχτήρες ζωντανούς και ένα χιούμορ που φτάνει στα όρια του σαρκασμού, ενώ δίνει μια πνοή χαλάρωσης στο δύσκολο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, της βίας και της ανάγκης της Αφρικής για φθηνά εμβόλια κατά του ιού HIV.

Και η ιστορία αγάπης τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;
 
   Οι λάτρεις του αστυνομικού θα βρουν στις σελίδες του ένα βιβλίο με έντονα χαρακτηριστικά και ικανό να σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
preloudio
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!