= Πρακτικοί Οδηγοί
Βιβλία

loogoo

Πρακτικοί Οδηγοί

 
Φιλοσοφία Για Την Καθημερινή Ζωή
του Trevor Curnow
Εκδόσεις Μεταίχμιο
 
   Θα ρωτήσετε – και δικαιολογημένα – τι σχέση έχει η φιλοσοφία στη καθημερινότητά μας;
 
praktikoi02
   Στην πραγματικότητα, η καθημερινή ζωή είναι ο λόγος που υπάρχει η φιλοσοφία. Η φιλοσοφία μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα σκέψης σου και κατ' επέκταση να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου.

   Παίρνοντας τις σωστότερες αποφάσεις θα οδηγηθείς σε μια καλύτερη ζωή. Δεν θα σε βοηθήσει να κερδίσεις το λαχείο ή να γίνεις ελκυστικός για τους άλλους. Θα σε βοηθήσει να έχεις επίγνωση του τι σκέφτεσαι και γιατί. Βιβλία σύντομα και χρηστικά, σχεδιασμένα από εξειδικευμένους επιστήμονες, που συνοψίζουν τις σημαντικότερες θεωρίες και έρευνες παγκοσμίως. Περιλαμβάνουν ξεκάθαρες, ρεαλιστικές συμβουλές, με σκοπό να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ζωή και τις δεξιότητές σας.

   Περιλαμβάνει ασκήσεις, μαθήματα, μελέτες περιπτώσεων και ιδέες που έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί από εκατοντάδες φιλοσόφους στο πέρασμα των χιλιετιών.
 
Οικογενειακή Ψυχολογία
του James A.Powell
Εκδόσεις Μεταίχμιο
 
   Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους γονείς που έχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Η κλινική πρακτική έχει σαφώς υποδείξει πως μια «κοινή για όλους» προσέγγιση δεν φέρνει αποτελέσματα. Τα μωρά και τα νήπια, τα παιδιά που βρίσκονται στην προ-εφηβεία και αυτά που βρίσκονται στην εφηβεία, όλα τους απαιτούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης.
 
praktikoi01
   Πολλά, αν όχι όλα, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γονιός που μεγαλώνει ένα παιδί στη σημερινή κοινωνία, μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς μέσα από μια καλύτερη κατανόηση των αιτιών που δημιουργούν και επιδεινώνουν τα προβλήματα. Συμβαίνει πολύ συχνά η καλύτερη λύση για κάποιο παιδί να συνεπάγεται αλλαγές εκ μέρους των γονιών, όσον αφορά τη δική τους στάση, τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και τις πράξεις τους. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους γονείς να εξετάσουν τις δικές τους αντιδράσεις απέναντι στις δυσκολίες της παιδικής συμπεριφοράς και θα τους δώσει τη δυνατότητα να ρίξουν μια καλύτερη ματιά στην παιδική ψυχοσύνθεση.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!