Βιβλία

Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου

 
Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου (και να μη σε πιάσουν)
της Κατερίνας Μανανεδάκη
Εκδόσεις Λιβάνη

Έλα τώρα που δεν το έχεις σκεφτεί ούτε μία φορά...
Να τον ξεφορτωθείς και να ησυχάσεις!
Να γλιτώσεις, να ξεμπερδεύεις.

posnaskotoseis
 
Εσύ! Που είσαι καλή, χρυσή, υπέροχη, που σε θέλαν καν και καν, αλλά που στραβώθηκες και πήρες… αυτόν...
Εσύ. Που είσαι η κολόνα της οικογένειας.

Παιδιά, δουλειά, οικιακά, τα κάνεις όλα και δε βγάζεις κιχ.
Κι αυτός... Που, αντί να σου πει ευχαριστώ και μπράβο, σε γράφει και αδιαφορεί, τα φορτώνει όλα στις πλάτες σου και «χαλαρώνει» με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.

Κι όμως… Όλα τα αντέχεις και τα υπομένεις, γιατί τον αγαπάς.
Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις – τυχαία – πως αυτός σε ΑΠΑΤΑ! Ναι! Έχει το θράσος και να σε ΑΠΑΤΑ! Να έχει ερωμένη!

Μέχρι εδώ ήταν! Το παίρνεις απόφαση.

   Θα τον πετάξεις από το παράθυρο. Θα τον καθαρίσεις με τον καθαριστή για τα κολοκυθάκια (σ.α/σ: τι είναι αυτό, καλέ; Βγαίνει και για αγκινάρες;). Θα τον ταΐσεις δηλητηριασμένο χορτοπιτάκι. Θα τον καρφώσεις με το μαχαίρι της κουζίνας, θα του κόψεις τα φρένα του αυτοκινήτου, δε θα σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις μέχρι να τον αποτελειώσεις.

   Όπως κάνει και η Ξένια με τον Παναγιώτη, που την έχει καταστήσει τάρανδο με την Τασούλα την κοντή.

Μη διστάζεις. Μπες στην ιστορία και κάνε τη ζωή σου καλύτερη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
KaterinaMananedakiH Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δηµοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.
 
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας», που πρόκειται να γίνει κινηματογραφική ταινία, «Διαζύγιο αλά Ελληνικά», «Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!», το οποίο έχει µμεταφραστεί ήδη στα γερµανικά, «Ουουου Μοιχεύσεις!», «Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz», «Μάµα 2 και ο Μπαµπάς στον Κόσµο του!», «Για Έναν Άντρα», «Ίδια η Μάνα σου Έγινες», «Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες!», καθώς και τα παιδικά «Παλιά Επαγγέλµατα, Ζωντανέψτεεε...!», «Ο Βίτα και η Μίνη Κυνηγούν µια Βιταµίνη», που έγινε θεατρική παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ, και «Ποιος Φοβάται τα Μικρόβια;», σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών Παναγιώτη Σπυρίδη.

   Μέσα σε ένα παροξυσμό θυμού η Ξένια προσπαθεί να χωνέψει το κέρατο από τον Παναγιώτη.

   Βεβαίως το κέρατο όπως γνωρίζετε... δύσκολα χωνεύεται, οπότε η ηρωίδα προσπαθεί να βρει τρόπους εξόντωσης του εν λόγω άπιστου.

   Ένα βιβλίο για τις σχέσεις, μια ιστορία με δολοφονικό χιούμορ, ένα διαμάντι από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Μανανεδάκη.

   Την ακολουθώ χρόνια τώρα και σε κάθε βιβλίο της, παρόλο που το θέμα είναι άκρως σοβαρό, βρίσκει πάντα τρόπο να το παρουσιάζει από την πιο κωμική του πλευρά, να κάνει τον αναγνώστη να γελάει και να προβληματίζεται ταυτόχρονα.

   Το "Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου" μιλά για τη μοιχεία, για τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει και ο παροξυσμός συναισθημάτων της Ξένιας θυμίζει τις φορές που ενώ ξέρεις πραγματικά τι συμβαίνει, οι παρωπίδες δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά. Μέσα από το θυμό και τη φαντασία η Ξένια προσπαθεί να ισορροπήσει. Δεν παίρνει απόφαση να τον αφήσει, θέλει την παραδειγματική εξόντωση του Παναγιώτη. Δεν κατάλαβε πως μέσα από τη ρουτίνα χάλασε η σχέση, άλλαξαν οι προτεραιότητές τους ως ζευγάρι, πέρασε από τη γυναίκα στη μητέρα και σύζυγο. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν φταίει ποτέ ο ένας όταν μια σχέση χωλαίνει. Όταν έρχεται ο έρωτας όμως... οι δολοφονικές τάσεις καλμάρουν και όλα μπαίνουν στη θέση τους...

   Ένα βιβλίο, με το οποίο θα γελάσετε με την ψυχή σας, θα συζητήσετε με τις φίλες σας και θα προβληματιστείτε.

Προσοχή... στις αγύμναστες αναγνώστριες! Το γέλιο κάνει κοιλιακούς!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!