= Πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους
Βιβλία

loogoo

Πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους

 
Πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους
της Έμι Αμπράχαμσον
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
Απαγορευμένος έρωτας; Όχι, όχι.
Έρωτας δίχως αύριο; Ούτε.
Έρωτας χωρίς φραγμούς; Ούτε αυτό.

   Η Τζούλια, γεννημένη στη Σουηδία, μένει και εργάζεται στη Βιέννη. Για να βγάλει τα προς το ζην διδάσκει αγγλικά στη σχολή γλωσσών Μπέρλιτς. Διδάσκει μικρά και μεγάλα παιδιά. Έχει ένα γάτο με το όνομα Όπτιμους και αναζητά το θέμα για να κάνει το λογοτεχνικό της ντεμπούτο. Της αρέσει να απαντά σε στατιστικές έρευνες. Τρέχει σε εκθέσεις, βγαίνει με άτομα που δεν θα τους έλεγες και φίλους ζωής. Ζει μια ζωή χωρίς εκπλήξεις και χωρίς ρίσκα.
 
poseroteutika
   Όταν στο παγκάκι της πιάνει την κουβέντα ο όμορφος άστεγος Μπεν από τον Καναδά, ο έρωτας της χτυπά την πόρτα και η ζωή έρχεται για να της δείξει πώς είναι να είσαι ευτυχισμένος. Η πάλη που γίνεται μέσα της, τα πράγματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει, οι φίλοι που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιλογή της, είναι κατασταλτικός παράγοντας για τη σχέση των δύο νέων. Από την άλλη ο Μπεν αρνείται να μπει στο καλούπι των «βολεμένων», των ανιαρών και κάποιοι καβγάδες είναι αναπόφευκτοι.

ami   Θα μπορέσουν να υπερβούν όλα τα εμπόδια; Θα καταφέρουν άραγε να ζήσουν αυτό που νοιώθουν; Ο έρωτας δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του καθενός, δεν έχει να κάνει με το «φαίνεσθαι», δεν υπακούει σε όρους και δεν μπαίνει σε καλούπια. Είναι δυνατός, σε στροβιλίζει πάνω από τη Γη, σε μαγεύει. Θα είναι αρκετό για τα δυο παιδιά ή θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις;
 
   Ένα εκπληκτικό βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία της συγγραφέως. Μια ιστορία που γεννά πολλά ερωτηματικά, καταρρίπτει μύθους και επιλέγει να βλέπει τους ανθρώπους όπως θα έπρεπε να τους βλέπουμε όλοι. Αληθινούς, μοναδικούς, γεμάτους ζωή και χωρίς τις ηλίθιες ταμπέλες που οι κομπλεξαρισμένοι άνθρωποι μας έχουν επιβάλει. Ο έρωτας δεν έχει σύνορα, δεν αναγνωρίζει φυλές και πορτοφόλια. Αναγνωρίζει καρδιές που τρέμουν στο σεληνόφως.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η ΕΜΙ ΑΜΠΡΑΧΑΜΣΟΝ γεννήθηκε το 1976. Έκανε το συγγραφικό της ντεμπούτο με το εφηβικό μυθιστόρημα My dad’s kind and my mum’s a foreigner (Min pappa är snäll och min mamma är utlänning). Έχει γράψει άλλα τρία εφηβικά μυθιστορήματα και ήταν υποψήφια το 2012 για το βραβείο August με το βιβλίο της The only way is up (Only väg is upp).Το ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για ενηλίκους.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!