Βιβλία

Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής

 
Δημήτρης Φλαμούρης
Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής
Εκδόσεις Ιβίσκος

   Μετά τη πανδημία τι; Τόσο καιρό κλεισμένοι στα καβούκια μας, ήρθαμε πολλοί αντιμέτωποι με τις ζωές, τις επιλογές και τα θέλω μας. Είναι τελικά οι ζωές μας αυτό που ονειρευόμασταν; Και αν όχι, τι πήγε στραβά; Πού ξεφύγαμε από τους στόχους και τα όνειρά μας; Τι μας επηρέασε, τι μας κράτησε πίσω;  

   Ένα από τα βιβλία που μπορούν πραγματικά να σου δώσουν απαντήσεις είναι «Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής» του Δημήτρη Φλαμούρη. Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας σε μορφή διαλόγου, που σου δίνει τα εφόδια να ζήσεις μια καλύτερη ζωή. Φόβος, άγχος, αυτοπεποίθηση, συναισθήματα, ενσυναίσθηση και πολλά άλλα βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Μια εσωτερική διαδρομή που πρέπει να κάνεις για να απαντήσεις σε όλα όσα σε απασχολούν. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για ό,τι μας συμβαίνει, αν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, να βγούμε από τα καβούκια μας και να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και τους γύρω μας. Λες «Δεν μου αρέσει αυτό». Ωραία, τι κάνεις εσύ για να αλλάξει; Μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Τα παραμύθια παραμένουν παραμύθια. Η ζωή δεν θα σε χαϊδέψει, θα χρειαστεί να την πολιορκήσεις, να αγωνιστείς, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις και πώς θα βρεις τη δύναμη να αλλάξεις ό,τι θεωρείς ότι χρειάζεται.
 
paradoxo22

   Ακούω πως «Οι σχέσεις είναι δύσκολες». Όχι, φίλοι μου, εμείς είμαστε οι δύσκολοι, εμείς βάζουμε ή βγάζουμε τα όρια, εμείς θέτουμε τους όρους.

   Το βιβλίο είναι μια υπέροχη διαδρομή, μια εσωτερική αναζήτηση που όλοι κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε. Αρνούμαι να ακούσω ανθρώπους να γκρινιάζουν για τα κακώς κείμενα της ζωής τους χωρίς να έχουν περάσει αυτό το κατώφλι. Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι η ζωή, η κοινωνία, αλλάζουν μόνο αν αλλάξουμε εμείς, ένας ένας χωριστά, ώστε αυτό μετά να γίνει συλλογικά.

   Σε κάθε κεφάλαιο ο συγγραφέας σου δίνει κάποιες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι. Σε παρακινεί να δώσεις σημασία και να έχεις τη ζωή που σου αξίζει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
dimitrisflamouris2

Δημήτρης Φλαμούρης
Γεννήθηκα στη Δράμα, σπούδασα μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Μετά Master και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο. Δούλεψα για πολλά χρόνια στις επενδυτικές τράπεζες του City. Μια ζωή αφιερωμένη στην επιτυχία… Κάποια στιγμή η αληθινή ζωή μου χτύπησε την πόρτα και μου έδειξε πως αλλού είναι το ζουμί! Σπούδασα ψυχολογία, με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία και εκπαιδεύτηκα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχω γράψει τα Best Sellers "Ψυχο-λογικές Σχέσεις", "Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα)" και "To Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής", πραγματοποιώ ομιλίες ως καλεσμένος ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και πλέον αφιερώνω τη ζωή μου στο να μεταφέρω στους συνανθρώπους μου χειροπιαστούς τρόπους για να αποδεκτούν τον εαυτό τους. Στην πράξη!
 
Joomla Social by OrdaSoft!