= Παγωμένη Νύχτα
Βιβλία

loogoo

Παγωμένη Νύχτα

 
Παγωμένη Νύχτα
Του Arnaldur Indridason
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΤΛΕΝΤΟΥΡ

   Ένα μελαμψό αγόρι κείτεται νεκρό στο παγωμένο χώμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο ετεροθαλής Ταϊλανδός αδερφός του έχει εξαφανιστεί. Μήπως είναι αναμεμειγμένος στον φόνο ή απλώς φοβάται για τη ζωή του και κρύβεται; Ενώ οι υποψίες ότι το κίνητρο της δολοφονίας είναι ρατσιστικό εντείνονται, η αστυνομία λαμβάνει αναφορές ότι ένας υποτιθέμενος παιδόφιλος κυκλοφορεί στην περιοχή. Η έρευνα του επιθεωρητή Έτλεντουρ θα ξεσκεπάσει την ένταση που σιγοβράζει κάτω από την πολιτισμένη και πολυπολιτισμική επιφάνεια της ισλανδικής κοινωνίας ενώ θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια τραγωδία από το παρελθόν του.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
pagomeninyhta   O Άρναλδουρ Iνδρίδασον γεννήθηκε το 1961. Αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός σε ισλανδική εφημερίδα, άρχισε να γράφει μυθιστορήματα. Η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον επιθεωρητή Έτλεντουρ γνωρίζει διεθνή επιτυχία και εκδίδεται σε περισσότερες από 26 χώρες, ενώ έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του, μεταξύ των οποίων το CWA Gold Dagger και δύο φορές το Glass Key, την υψηλότερη διάκριση για τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία.
 
   Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αφορά τους Ισλανδούς, πώς βλέπουν τον εαυτό τους και πώς βλέπουν τους «εισερχόμενους». Με πληθυσμό κάτω από μισό εκατομμύριο και μια γλώσσα που είναι δύσκολο να μάθουν, είναι περήφανοι για τα χρόνια απομόνωσης. Η ισλανδική γλώσσα είναι ένα παρακλάδι της παλιάς Νορβηγικής και σχετίζεται με τη Δανέζικη, αλλά είναι πολύ αρχαϊκή σε ό,τι έχει να κάνει με προφορά και γραμματική.

  Ο επιθεωρητής, ψάχνοντας για τον δολοφόνο, ανακαλύπτει πολλές πλευρές της ισλανδικής κοινότητας. Έρχεται αντιμέτωπος με δικούς του εφιάλτες και ξετυλίγοντας το νήμα χάνεται μέσα σε αυτό.

   Όταν ανακαλύπτει το δολοφόνο και το ρόλο που έχει παίξει, τα πράγματα παίρνουν τη χειρότερη τροπή. Φυσικά δεν θα σας αποκαλύψω τον ένοχο, ούτε τους λόγους της δολοφονίας, σας επιστρατεύω να ακολουθήσετε τον επιθεωρητή στις αναζητήσεις του. Μελετήστε μαζί του όλα τα πιθανά σενάρια και βρείτε τον ένοχο και τη λύτρωση.

   Ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά σας.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!