Βιβλία

Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι

 
Όταν υπάρχουν άνθρωποι
του Γιώργου Πολυράκη
Εκδόσεις Ψυχογιός

osoyparhoun   Με πάντρεψαν πριν από οχτώ χρόνια… και μόλις τη νύχτα που πέρασε έζησα, για πρώτη φορά, τη θύελλα των συναισθημάτων που με συντάραξαν και με μεταμόρφωσαν σε αληθινή γυναίκα. Κι αναλογίζομαι ότι στο βάθος του φύλου μου, μέσα στις ρίζες του ενστίκτου, βρισκόταν η γυναίκα σε ύπνωση, περιμένοντας τον κατάλληλο άντρα, που θα την ξυπνούσε, εμφυσώντας τη συνείδηση μαζί και την πνοή του σ’ ένα καινούργιο ον. Αυτό το καινούργιο ον είμαι τώρα εγώ!

   Αυτά γράφει στο ημερολόγιό της η Ισμήνη Κονταξή, έναν χρόνο πριν από την κήρυξη του Ελληνό-Ιταλικού Πολέμου. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, θα σταθεί πολλές φορές αβέβαιη ανάμεσα στη νύχτα και το φως και θα αναζητήσει απεγνωσμένα έναν λόγο για να ακουμπήσει… Μα ποτέ δε θα πάψει να κοιτάζει το φεγγάρι με μάτια γεμάτα όνειρα.

   Εφτά χρόνια μετά το τέλος του πολέμου θα βρεθεί μπροστά σε μια καινούργια αρχή. Και τότε θα προσπαθήσει να κατανοήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστράφηκε τις άγριες μέρες της Κατοχής, όταν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμιά αξία.

   Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που στέλνει το μήνυμα πως, όταν υπάρχουν άνθρωποι με σεβασμό και πίστη σε υψηλές αξίες, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε σε μια άνοιξη πραγματική, ύστερα από τη δίνη του χειμώνα.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
polirakisΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης. Σπούδασε Στρατιωτική Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι διδάκτωρ. Πήρε την ειδικότητα του χειρουργού και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη χειρουργική των αγγείων στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ως χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Έχει δημοσιεύσει ογδόντα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια και έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διεθνούς Κολεγίου των Χειρουργών. Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία στα Χανιά και είχε γράψει δύο θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε μαθητικές παραστάσεις. Ακόμη ένα θεατρικό έργο έγραψε όταν ήταν φοιτητής, το οποίο παίχτηκε από φοιτητές κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εβδομάδας. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν 15 βιβλία του συγγραφέα.
 
   Ο Γιώργος Πολυράκης μας τραντάζει για άλλη μια φορά με τις ιστορίες του. Μοναδικός, συνδέει τόσο περίτεχνα την ιστορία με τη μυθοπλασία, που αρκετές φορές δεν ήξερα αν αυτό που διάβαζα ήταν αληθινό γεγονός ή όχι. Τα βιβλία του είναι εγγύηση σωστής γραφής, πλοκής που θα σε συνεπάρει, χαραχτήρων αληθινών και ζωντανών εικόνων.

   Χρησιμοποιεί περίτεχνα το ταλέντο του σε κάθε ιστορία, ποτέ δεν περιμένεις το αποτέλεσμα, σε μαγεύει και νοιώθεις και εσύ μέρος της, εξοργίζεσαι, αγωνιάς, ζεις κάθε σελίδα του. Δικαιωματικά λοιπόν είναι ο αγαπημένος συγγραφέας του ελληνικού αναγνωστικού κοινού και κάθε του βιβλίου είναι για εμάς άλλη μια έντονη περιπέτεια.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!