= Ο Ωκεανός Στο Τέλος Του Δρόμου
Βιβλία

loogoo

Ο Ωκεανός Στο Τέλος Του Δρόμου

Συγγραφέας: Neil Gaiman
Εκδόσεις Selini
   Σάσεξ, Αγγλία. Ένας μεσήλικας επιστρέφει για μία κηδεία στο μέρος όπου ζούσε όταν ήταν παιδί. Παρόλο που το παλιό του σπίτι δεν υπάρχει πια, κάτι τον οδηγεί στο αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου, όπου, όταν ήταν επτά ετών, συνάντησε ένα πολύ παράξενο κορίτσι, τη Λέτι Χέμπστοκ, τη μητέρα και τη γιαγιά της. Έχει χρόνια να σκεφτεί τη Λέτι, αλλά, καθώς κάθεται στη λιμνούλα (μια λιμνούλα που εκείνη έλεγε πως ήταν ωκεανός) πίσω απ' την ετοιμόρροπη αγροικία, κατακλύζεται από ξεχασμένες αναμνήσεις. Και το παρελθόν παραείναι παράξενο, τρομακτικό και επικίνδυνο για να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σ' ένα αγοράκι.
wkeanos
   Σαράντα χρόνια νωρίτερα, ένας άντρας αυτοκτόνησε μέσα σ' ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σ' αυτό το αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου. Σαν το φυτίλι σ' ένα πυροτέχνημα, ο θάνατός του πυροδότησε μια βόμβα, που η έκρηξή της έφερε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το κακό άρχισε να τριγυρνάει ελεύθερο, πράγμα τρομακτικό και εντελώς ακατανόητο για ένα μικρό αγόρι. Και η Λέτι – μαγική, καθησυχαστική, σοφή για την ηλικία της – υποσχέθηκε να τον προστατέψει, με οποιοδήποτε κόστος.

   Με πρώτη ύλη τα όνειρα ο Neil Gaiman φτιάχνει τον ιστό για ένα ακόμα υπέροχο μυθιστόρημα που, διαβάζοντάς το, άλλες φορές πιστεύεις ότι όλα είναι στη φαντασία του μικρού ήρωα και άλλες πως μπορεί να είναι τελικά πραγματικά γεγονότα, καταγεγραμμένα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

   Το καλό με το κακό συγκρούονται και σε κάποιες στιγμές μπερδεύεσαι και πραγματικά δεν μπορείς ούτε εσύ να το ξεχωρίσεις.

   Αν το ξεκινήσετε να έχετε στο νου σας ότι ο κόσμος στον όποιο μπαίνετε θα σας συνεπάρει, με αποτέλεσμα να το αφήσετε μόνο όταν το έχετε τελειώσει. Άλλωστε δεν είναι καθόλου περίεργο που μπήκε στα best sellers αμέσως μετά την έκδοσή του! Είναι ένας συνταρακτικός, τρομακτικός μύθος, λεπτοκαμωμένος όσο τα φτερά μιας πεταλούδας και απειλητικός όσο ένα μαχαίρι σ' ένα σκοτεινό στενό.

  

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!