Βιβλία

Οι Τρεις Άσσοι

 
Λένα Μαντά
Οι Τρεις Άσσοι
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
 
   Τρία παιδιά, μαζί με τις μητέρες τους, βρίσκονται ξημερώματα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο λόγος; Οι σύζυγοι είναι υπό κράτηση, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτή η τυχαία γνωριμία των παιδιών είναι η αρχή μιας φιλίας που θα αντέξει στο χρόνο αλλά και στις καταστάσεις μέχρι…

   Ο Δούκας, γόνος μεγαλοεπιχειρηματία της νύχτας, είναι ένα δύσκολο παιδί, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται ο Μάριος, γόνος τσιλιαδόρου και ο Αρσένης, γόνος χαρτοπαίχτη. Το υπόβαθρο αυτών των παιδιών σίγουρα θα έφερνε τα χειρότερα αποτελέσματα. Και όμως ο Μάριος επιλέγει να γίνει ιερωμένος, ο Αρσένης διαλέγει να σπουδάσει αξιωματικός της αστυνομίας και ο Δούκας επιλέγει να ασχοληθεί με την «οικογενειακή» επιχείρηση. Ένας νονός της νύχτας, ένας παπάς και ένας αστυνομικός, οι Τρεις Άσσοι, όπως ήθελαν να τους προσφωνούν από παιδιά, μεγαλώνουν και γίνονται κυρίαρχοι των ζωών τους. Η φιλία τους είναι ίσως το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που τους κρατά, σε αντίθεση με όλα τα προγνωστικά. Η γνωριμία όμως με τη Λυδία, ένα πλάσμα μοχθηρό και φιλοχρήματο, που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της, θα φέρει τη ρήξη. Πώς θα το αντιμετωπίσουν; Τι θα συμβεί στους τρεις άσσους με την έλευση της ντάμας;
 
oitreisasoi20
   Η υπόθεση του βιβλίου έχει πολύ καλή δυναμική. Αναλύει όλους τους χαρακτήρες με τόσο γήινο τρόπο, που σε κάνει πολύ εύκολα να εισχωρήσεις στην ιδιοσυγκρασία τους. Βλέπεις τα τρία παιδιά να μεγαλώνουν, να δένονται περισσότερο, να βοηθά το ένα το άλλο και να κάνουν όνειρα για τις ζωές τους, ενώ υπόσχονται ότι ποτέ δεν θα επηρεαστούν από τη διαφορετικότητα των επιλογών τους.

   Η Λένα Μαντά για άλλη μια φορά έγραψε μια ιστορία που θα σας σαγηνεύσει. Έχει κινηματογραφική υπόσταση και πολύ θα ήθελα να τη δω στη μεγάλη οθόνη. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται και υπάρχει συνάφεια σε όλο το βιβλίο. Αρκετές φορές βρέθηκα μπροστά σε ανατροπές που δεν ήταν οι αναμενόμενες. Εξαιρετική γραφή και πλοκή, όπως μας έχει συνηθίσει η αγαπημένη συγγραφέας. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο για την ανδρική φιλία και τους σταθμούς της ζωής που μπορεί να πλανέψουν, αλλά και να απομακρύνουν ανθρώπους από τη ζωή μας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
manta20
 
Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δεκαέξι µμυθιστορήματά της, καθώς και δύο συλλογές διηγημάτων.
 
Joomla Social by OrdaSoft!