= Οι Καρτ Ποστάλ
Βιβλία

loogoo

Οι Καρτ Ποστάλ

 
Οι Καρτ Ποστάλ
Της Victoria Hislop
Εκδόσεις Διόπτρα

   Κάθε βδομάδα στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
 
oikartpostal
   Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.

   Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
victoriahislopΕμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, η Victoria Hislop έγραψε το 2005 “Το Νησί”. Το μυθιστόρημά της αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων. Η Βικτόρια αναδείχτηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και τώρα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας. Η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία και στο επόμενο best seller της, “Ο γυρισμός”, που πραγματεύεται τα επώδυνα μυστικά του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Με το μυθιστόρημά της “Το νήμα”, η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να διηγηθεί την ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της. Το βιβλίο αυτό έφτασε ως τη βραχεία λίστα των βραβείων British Book Awards. Η συγγραφική της δραστηριότητα συνεχίστηκε με την πολυδιαβασμένη συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα, “Ο τελευταίος χορός”. Το τέταρτο μυθιστόρημά της, “Η Ανατολή”, έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια και ανήλθε στην πρώτη θέση των best sellers των Sunday Times. Η Βικτόρια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα.

   Η διαδρομή του Α, το σημειωματάριο με τις σκέψεις του, οι ιστορίες από κάθε σημείο της Ελλάδας, ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, με ελπίδες, όνειρα και έρωτα. Όμως η ζωή δεν είναι παραμύθι και το βασιλόπουλο σπάνια βρίσκει την πριγκίπισσα.

   Η Έλι βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τους φόβους της και με το σημειωματάριο του Α ξεκινά το δικό της ταξίδι. Οι δρόμοι αυτών των δυο ανθρώπων θα συναντηθούν; Πόσα μπορεί να σου διδάξει μια άλλη ζωή; Πόσα πράγματα μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από κάποιες καρτ ποστάλ για έναν άνθρωπο; Τελικά ένας χωρισμός είναι το τέλος ή μια νέα αρχή;

   Μια ιστορία τόσο συγκινητική, τόσο δυνατή, γεμάτη Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας που βοηθούν τον ήρωα να δει με άλλο μάτι την ζωή. Ένα οδοιπορικό δύναμης όπου τα πάντα είναι εφικτά. Ένα ακόμα εκπληκτικό βιβλίο από την αγαπημένη Βικτόρια που θα σας μαγέψει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!